Burdurda işsizlik oranı Türkiye ortalamasının altında

Burdurda işsizlik oranı Türkiye ortalamasının altında -BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Keyik: -Türkiye genelinde işsizlik oranı yüzde 9.1 olmasına karşın Burdurda bu oran 6.3


BURDUR (A.A) - Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Türkiye genelinde işsizlik oranının yüzde 9.1 olmasına rağmen karşın bu rakamın Burdurda 6.3 olduğunu bildirdi.
     Keyik, yaptığı açıklamada, Burdurun göç vermesi ve nüfus artışının istenen düzeyde olmaması nedeniyle sanayi ve tarım sektöründe hem nitelikli hem de niteliksiz eleman bulmakta sıkıntı çekildiğini kaydetti.
     Bu durumun gelişim dinamiklerinin ortaya çıkartılması açısından önemli olduğunu vurgulayan Keyik, Burdurda işsizlik oranları Türkiye ortalamasının altında. Türkiye genelinde işsizlik oranı yüzde 9.1 olmasına karşın Burdurda bu oran 6.3. Burdurda işsizlik sorunu yok, iş beğenmeme sorunu var. Mevcut işletmeler için 2. Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçirilmesiyle yatırımların artması halinde, nüfusla orantılı olarak eleman bulmak anlamında zorluklar çoğalacak ifadelerini kullandı.
     Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz ise Bucakta geçmişte nakliyecilik ile başlayan sanayileşme sürecinin, girişimciler sayesinde kabuğunu yırttığını belirtti.
     Bugün oto yedek parça, tamir atölyeleri, mermercilik, çimento sanayi ve çeşitli sanayi dallarında ilçede istihdam sağlandığına işaret eden Ayaz, şöyle konuştu:
     Bucak Organize Sanayi Bölgesinde 1inci ve 2nci kısımda boş yerimiz kalmadı. Sanayicilerimize yeni fabrika alanları açabilmek için çalışmalarımız sürüyor. Şu anda sanayi sektöründe mevcut gelişime rağmen istihdam sorunu yok. İşsizlik oranları Türkiye ortalamasının altında. Belediye hoparlöründen sürekli olarak firmaların eleman ihtiyacı olduğuna dair elaman ilanlarını duyuruyoruz.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdurda işsizlik oranı Türkiye ortalamasının altında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER