Burhanettin Onat ölümünün 36ncı yıl dönümünde

Burhanettin Onat ölümünün 36ncı yıl dönümünde anıldı


ANTALYA (A.A) - Burhanettin Onat, ölümünün 36ncı yıl dönümünde mezarı başında anıldı.
     Antalya Uncalı Mezarlığında, Antalya Türk Ocağı Şubesinin düzenlediği anma törenine Türk Ocakları Antalya Şube Başkanı Abdullah Uysal, Burhanettin Onatın torunu Mehmet Zaim ve Türk Ocakları Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
     Anma töreninde konuşan Uysal, Burhanettin Onatın hayatını anlattı.
     Burhanettin Onatın Antalyada Türk Ocaklarının ilk şubesini kurduğunu anlatan Uysal, 1931 yılına kadar Antalyada kültür ve sanat faaliyetlerini yürütmüş. Ömrünün sonuna kadar kalemi elinden bırakmamıştır. Bir siyaset adamıydı. Antalyada 1946-47 yıllarında belediye başkanlığı yapmıştır, daha sonra 3 dönem Antalya milletvekilliği yapmıştır dedi.
     Burhanettin Onatın torunu Mehmet Zaim ise Burhanettin Onatın topluma mal olmuş, toplumun kültürünü ileriye götürmüş ve her türlü çabanın içinde olmuş bir insan olduğunu vurgulayarak, Kendisini siyasetçi, doktor olarak biliyoruz. Ama biz bugünün şartlarında çok az şeyi biliyoruz. O zamanın nesli her şeyi bilirdi. Dedem 3-4 lisanı ana dili gibi konuşurdu. Onların yanında kendimizi çok ufak hissediyoruz. Antalyanın kültürel ve turizm alanında gelişmesine çok büyük katkı vermiştir. Kendisini minnetle anıyorum dedi.
     Tören, yapılan duanın ardından sona erdi.
     Rodosta 22 Mayıs 1894de doğan Burhanettin Onat, 1976da Antalyada hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burhanettin Onat ölümünün 36ncı yıl dönümünde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER