Bursada Rahvan Atları Koşusu yapıldı

Bursada Rahvan Atları Koşusu yapıldı


BURSA (A.A) - Bursada Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Rahvan Atları Koşusu yapıldı.
     Yunuseli Hayvan Pazarı alanında yapılan Rahvan Atları Koşusuna, Bursanın yanı sıra Kütahya, Afyon, İzmir, Antalya, Balıkesir, Denizli, İzmit ve Aydından 110 rahvan at katıldı.
     Tüm yarışmacıların katıldığı şeref koşusu ile başlayan koşular, baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste, taylar, tozkoparan, Arap doludizgin, yerli doludizgin ve ithal rahvan branşlarında yapılan yarışlarla gün boyu sürdü.
     Rahvan Atları Koşusu ile bin yıla ulaşan geleneklerden birini yaşatmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ecdadımızın yadigarı olan bir kültürü, bu kültüre yakışır güzel bir organizasyonla hayata geçiriyoruz. Bursada yaşayan rahvan atı yetiştiricilerinin yanı sıra çevre illerden de katılım olması bizi çok sevindirdi. Büyükşehir Belediyesi olarak bu dönem ecdadımızın tüm emanetlerine sahip çıkıyoruz. binlerce yıl ecdadımızı sırtında taşıyan rahvan atlar da kültürümüzün önemli bir parçası. Hem bu geleneğin yaşatılması hem de rahvan at sayısının artırılması için bu çalışmalarımız sürecek diye konuştu.
     Baş kategorisi birincisi Mustafa Sertkaya, başaltı kategorisi birincisi Hikmet Ürgüt, ithal rahvan kategorisi birincisi Mustafa Sertkaya, büyük orta birincisi Ahmet Gökçe, küçük orta birincisi Ali Dedeoğlu, deste birincisi Zafer Çavuşoğlu, 4lü taylar birincisi Birol Babanoğlu, 3lü taylar birincisi Mustafa Çetin, 2li taylar birincisi Mehmet Koçak, safkan birincisi Şükrettin Gedik ve yerli doludizgin birincisi Enver Öztürk ile bu kategorilerde dereceye giren at sahipleri katılım sertifikası ve toplam 49 bin TL para ile ödüllendirildi.
     Bursa Rahvan Atçılık Kulübü Başkanı İhsan Gür ise katkıları nedeniyle Başkan Altepeye plaket verdi.
    
     Muhabir: Mustafa Yılmaz
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Bursada Rahvan Atları Koşusu yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER