Bursada Sporda İşbirliği protokolü imzalandı

Bursada Sporda İşbirliği protokolü imzalandı


BURSA (A.A) - Bursada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Uludağ Üniversitesi, Orhangazi Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi arasında Sporda İşbirliği protokolü imzalandı.
     Heykeldeki tarihi valilik binasında gerçekleşen imza törenine, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri ile Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Altın katıldı.
     Vali Şahabettin Harput, üniversitelerin her alanda ülkeyi büyük Türkiye hedefine taşıyan gençler yetiştiren en saygın kurumlar olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     Üniversitelerimiz, bu bilinç içinde bir yandan kendi bünyesindeki öğrencileri her türlü bilimsel çalışma ile donanımlı olarak yetiştirirken diğer yandan gençlerin sosyal ve sportif alanda da yetişmesi için çaba içindeler. Valilik olarak biz de elbette bütün kurumlarımızla olduğu gibi üniversitelerimizle de her alanda her türlü işbirliğini yapmayı kendimize bir görev biliyoruz. Bu anlayışla valiliğimize bağlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki bütün sosyal kurum ve tesisleri üniversite ve üniversite öğrencilerinin hizmetine sunmak için bu protokolü imzalıyoruz. Üniversitelerimiz de tüm imkanlarını dışarıdaki gençliğin hizmetine sunacaklar. Protokol ilk etapta 3 yıllık olarak belirlendi ancak bu kurumlarımız var olduğu sürece devam edecek.
     UÜ Rektörü Prof. Dr. Dilek ise üniversitelerinde 50 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü ancak mevcut tesislerin bu kadar fazla öğrencinin ihtiyacını karşılayacak düzeyde olmadığını vurgulayarak, Uludağ Üniversitesi olarak yeni iki fakülte kurma aşamasındayız. Bunlardan biri spor bilimleri fakültesi. Bununla ilgili ön hazırlıklar bitmek üzere. Bu kapsamda UÜ ve Bursa, spor bilimleri anlamında da daha üst düzeyde eğitim verip akademisyen yetiştirecek dedi.
     Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri de yaş ortalaması 18 ile 26 olan gençlerin öğretiminin yanı sıra sağlıklı birer birey olması için çaba sarf ettiklerini anlatarak, Bunun içinde bir altyapıya ihtiyaç var. Bu noktada da bu protokol bizleri çok mutlu etti. Çünkü her şey gençlerimiz ve geleceğimizin aktörleri için. Bunların sağlıklı olması ve güzel alışkanlıklar edinmesi hepimizin en büyük görevi. Bu protokol hayırlı olsun görüşünü iletti.
     Konuşmaların ardından, protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursada Sporda İşbirliği protokolü imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER