Bursada Tanju Çolak Futbol Akademisi açıldı

Bursada Tanju Çolak Futbol Akademisi açıldı -Eski milli futbolcu Çolak: Türkiyede artık futbolcular antrenmanı yapıyor, bir saat sonra çekip gidiyor, bu nedenle de yıldız oyuncu yetişmiyor


BURSA (A.A) - Eski milli futbolcu Tanju Çolak, Türkiyede artık futbolcular antrenmanı yapıyor, bir saat sonra çekip gidiyor, bu nedenle de yıldız oyuncu yetişmiyor dedi.
     Tanju Çolak, merkez Nilüfer ilçesinde kurulan Tanju Çolak Futbol Akademisinin açılışını yaptı. Burada gazetecilere konuşan Çolak, ilk futbol akademisini 2009 yılında açtığını hatırlattı.
     Bursada 7inci Şubesinin açılışını yaptığını belirten Çolak, şöyle konuştu:
     Bundan sonra da Düzcede bir tane daha açacağız. Daha önce Milan ile çalıştık. Milanın 3 eski oyuncusu İstanbuldaki akademimize geldi. Burada seçme yaptılar. Ardından da 3 tane oyuncumuzu alıp Milanoya götürdük. Her geçen gün sayımız artıyor. Burada bizim en önemli amacımız, çocuklarımıza güzel eğitim vermek, yarınların Tanju, Rıdvan, Sergenlerini yetiştirmek istiyoruz. Tüm akademilerimizde 900 sporcumuz var. Buradaki yerimizde de 40 öğrencimiz var. Ocak ayında 150 kişiyi Antalyaya kampa götüreceğiz. Güzellikleri ortaya koyacağız. Yarınların güzel insanlarını ortaya çıkarmak istiyoruz.
     Çolak, bir gazetecinin Türkiyede neden artık sizin gibi yıldız forvet oyuncuları yetişmiyor- sorusunu ise şöyle yanıtladı:
     Çünkü yeteri kadar çalışmıyorlar. Yıldız oyuncu olmanın ana temeli çalışmak, işinizi sevmek. Verilen paralar artık çok üst noktalara çıktı. Türkiyede artık futbolcular antrenmanı yapıyor, bir saat sonra çekip gidiyor, bu nedenle de yıldız oyuncu yetişmiyor. Hayır, kalması lazım. O vuruşları, sağdan soldan orta, ayak içiydi, dışıydı, bunları yapıp, devamlı kendini geliştirmediği sürece, çok tekrar yapmadığı sürece, maçta gelen pozisyonları kaçırıyor. O yüzden en önemli şey çalışmak. Yıldız olmak için çalışmak lazım.
     Tanju Çolak, konuşmasının ardından akademiye kayıtlı öğrencilere bir süre antrenman yaptırdı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Bursada Tanju Çolak Futbol Akademisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER