Bursada tarihe 6 ayda 10,7 milyonluk

Bursada tarihe 6 ayda 10,7 milyonluk yatırım -Vali Harput: Cami, han, medrese, çeşmeler, tarihi evler, çevre düzenlemeleri, saraylar, kervansaraylar ve benzeri mekanların restorasyonunda kullanılmak üzere belediye ve diğer kuruluşl


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, Cami, han, medrese, çeşmeler, tarihi evler, çevre düzenlemeleri, saraylar, kervansaraylar ve benzeri mekanların restorasyonunda kullanılmak üzere belediye ve diğer kuruluşlarımıza, 6 aylık hizmetlerde kullanılmak üzere yaklaşık 10 milyon 730 bin TLlik kaynak aktarımı yaptık dedi.
     Harput, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarih, kültür ve medeniyetin, Bursanın kimliğini belirleyen önemli özellikler olduğunu söyledi.
     Bursanın, sadece Osmanlı değil, 8 bin yıl öncesine kadar giden medeniyetlere ait eserlere sahip olduğunu belirten Harput, Bu eserlerin zaman içerisinde, göç, çarpık kentleşme ve sanayileşmeyle beraber yıpranması söz konusu. Bu tarihi eserlerin kimi yıprandı, yok oldu ya da deforme oldu. Bundan ızdırap duyuyoruz. Bunların asli hüviyetine kavuşturulması, eski haline getirilmesi, hükümetin sağladığı imkanları kullanmak için valilik olarak çalışmalar yapıyoruz diye konuştu.
     Emlak vergisi katkı payları bütçesinden, haziran sonuna kadar bu hizmetlerde kullanılmak üzere belediyelere ciddi kaynak aktarımı yaptıklarını dile getiren Vali Harput, şunları kaydetti:
     Bununla alakalı, cami, han, medrese, çeşmeler, tarihi evler, çevre düzenlemeleri, saraylar, kervansaraylar ve benzeri mekanların restorasyonunda kullanılmak üzere belediye ve diğer kuruluşlarımıza 10 milyon 730 bin milyon TLlik kaynak aktarımı yaptık. Belediyelerimizin yanı sıra Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Özel İdaresine ayrı ayrı yapacakları yatırımlarla alakalı ödenek dağıtımını dün itibarıyla yaptık. Bu rakamın 7 milyonu Büyükşehir Belediyesine yapıldı. Listede bazı belediyelerin adı yok, bazılarına verilen rakamlar fazla denilebilir. Bu rakamlar talebe göre veriliyor. Bazı belediyeler çok proje yolladı, talep etti. Biz de ona göre yolladık. Bazı belediyeler hiç talep etmedi. Tüm bu dağıtım talebe göre yapıldı.
     Belediyelerimiz ve diğer kurumlarımız, bu bütçelerle çok iyi çalışmalar yapmışlardır. Bundan sonra da yapmaya devam edeceklerine inanıyorum.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursada tarihe 6 ayda 10,7 milyonluk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER