Bursada Üç Yürek El Ele projesi

Bursada Üç Yürek El Ele projesi -Proje kapsamında 30 engelliye akülü tekerlekli sandalye dağıtıldı


BURSA (A.A) - Bursada, Üç Yürek El Ele projesi kapsamında 30 engelliye akülü tekerlekli sandalye dağıtıldı.
     Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu ortaklığında yürütülen proje kapsamında toplanan plastik şişe kapaklarından elde edilen gelirle alınan 30 akülü tekerlekli sandalye, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde (AKKM)düzenlenen törenle engellilere teslim edildi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, örnek projelere imza attıklarını söyledi. Altepe, birçok kişinin akülü tekerlekli sandalye kampanyasına plastik kapak toplayarak katkı sağladığını belirterek, Bu güzel çalışmalar insanlığa örnek olmalıdır. Herkes bu güzellikler peşinde koşmalıdır. Herkes üzerine düşen görevi yaparsa, hayatı daha da kolaylaştırmış oluruz dedi.
     Kültür ve medeniyetlerin kenti olarak her projeye katkı sağlamaya gayret ettiklerini ifade eden Altepe, şöyle konuştu:
     Buradaki çalışma da toplumun harekete geçmesinin bir örneğidir. Bir yandan kapaklar toplanıyor, bir yandan sorumluluk sahibi olmak hatırlanıyor. Geçen gün ailece bir cemiyetteydik. Yemekler bitti. Baktık benim hanım ve çocuklar plastik şişelerin kapaklarını toplayarak torbaya doldurdular. Bu nedir- diye sorduğumda bizim kampanya için topluyoruz, bunlar akülü araba olacak dediler. Ben de çok mutlu oldum.
     Altepe, daha sonra 30 engelliye akülü tekerlekli sandalyelerini teslim etti.
    
     Muhabir : Tarık Üzgün / Haluk Yüksel
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursada Üç Yürek El Ele projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER