Bursada 540 bin öğrenci karne aldı

Bursada 540 bin öğrenci karne aldı -Vali Harput: Hedefiniz sadece okulu bitirmek olmasın. En yukarıyı, en iyiyi hedefleyin. Kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışın


BURSA (A.A) - Bursada, okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretimdeki yaklaşık 540 bin öğrencinin karne aldığı bildirildi.
     Vali Harput, 2011-2012 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Nilüfer Koç İlköğretim Okulunda düzenlenen törende, öğrencilere hitap etti.
     Dağıtılan karnelerin, öğrencilerin yıl içindeki çalışmalarıyla doğru orantılı olduğunu ifade ederek, Hepinizin karnelerinin iyi olmasını diliyorum. Sizin başarılı olmanız hem bize hem ailenize ve sizlere hem de ülkemize iyi bir gelecek kazandıracak dedi.
     Harput, günümüz dünyasında güçlü olmanın yolunun bilgili olmaktan geçtiğini belirterek, Hedefiniz sadece okulu bitirmek olmasın. En yukarıyı en iyiyi hedefleyin. Kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışın diye konuştu.
     Çocuklarıyla birlikte karne heyecanı yaşayan öğrenci velilerine de seslenen Harput, Çocuklarımızın karneleri zayıf olabilir. Lütfen onlara kızmayın, zorlamayın. Çocuklarınıza ders çalışmayı sevdirin. Gerekirse Sizler de onlarla birlikte çalışın görüşünü dile getirdi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de öğrencilerin yoğun bir dönemi geride bıraktığını belirtti. Altepe, şunları kaydetti:
     Eğitim önemli ve zor bir süreç. Okul yıllarında alınan bilgi ve oluşturulan donanım çocukların ve ülkemizin geleceğini teşkil edecek. Bu öğrencilerimiz ilerde ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacaklar ve geleceğimize yön verecekler. Donanımlı okullarda kalite eğitim almak hem öğrencilerimiz hem de ülkemiz için kazançtır. Her şeyi kaybedersiniz ama bilgiyi kaybedemezsiniz. Ben yorucu bir süreci tamamlayan öğrencilerimize ve velilerine iyi tatiller diliyorum.
     İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da yaz tatilinin öğrencilerin dinlenmesi ve eğlenmesi için büyük bir fırsat olduğunu, ancak bu tatilinin tamamen derslerden kopma manasına gelmediğini belirterek, öğrencilerin tatili iyi değerlendirmeleri gerektiğini, bunun en güzel yollarından birinin de kitap okumak olduğunu belirtti.
     Vali Harput, daha sonra öğrencilere karnelerini dağıttı. Harput, ayrıca eğitime yaptığı katkılardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepeyede plaket verdi.
    
     Muhabir : Umut Özgan
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bursada 540 bin öğrenci karne aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER