Bursada avukata yapılan silahlı saldırı

Bursada avukata yapılan silahlı saldırı -Baro Başkanı Birkan: Bu saldırılara ve güvenlikle ilgili konulara dikkat çekmek amacıyla, cuma günü zorunlu müdafi gerektiren duruşmalar hariç bir günlüğüne duruşmalara girmeyeceğiz


BURSA (A.A) - Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan, baro olarak avukatlara karşı yapılan saldırıları en sert şekilde kınadıklarını belirterek, Bu saldırılara ve güvenlikle ilgili konulara dikkat çekmek amacıyla, cuma günü zorunlu müdafi gerektiren duruşmalar hariç bir günlüğüne duruşmalara girmeyeceğiz dedi.
     Birkan ve baroya bağlı avukatlar, dün Bursada meslektaşları Gülsevim Baysala yönelik silahlı saldırıyı kınamak için baroda toplanarak basın açıklaması yaptı.
     Şüpheliyle ilgili yargılama sürecinin baro olarak sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade eden Birkan, Biz avukatlar, sizlerin, halkımızın hak ve hukukunu koruyan bir mesleğin mensuplarıyız. Avukatların özgürlüğü ve güvenliği, halkımızın özgür ve güvenliğidir. Bize yapılan bu saldırı insanlığa, hukuka ve özgürlüklere karşı yapılan bir saldırıdır. Biz, kendini savunamayanları savunan bir mesleğin temsilcileriyiz ifadelerini kullandı.
     Birkan, son yıllarda buna benzer olayların arttığını öne sürerek, şunları kaydetti:
     Basit nedenlerle avukatların gözaltına alınması, tutuklanması, darp edilmesi olaylarına sıklıkla şahit olmaya başladık. Ancak en temel ve kutsal hak olan yaşam hakkına müdahale edilmesi sessiz ve tepkisiz kalınacak bir durum değildir. Dün Afyonda bürosunda sırf görevini yaptı diye bir meslektaşımızın öldürülmesi, bugün ise yine sırf kamu alacağını tahsil görevini yerine getirmek isteyen kadın meslektaşımız avukat Gülsevim Baysala yapılan silahlı menfur saldırı olayların geldiği vahim noktayı en acı şekilde göstermektedir. Bir insana, bin avukata hem de görevini yaptığı için silahlı saldırıda bulunulması avukata ve kadına karşı şiddetin yan yana gelmesi açısından da ayrıca önemlidir.
     Bursa Barosu olarak avukatlara karşı yapılan saldırıları en sert şekilde kınadıklarını belirten Birkan, Bu saldırılara ve güvenlikle ilgili konulara dikkat çekmek amacıyla, cuma günü zorunlu müdafi gerektiren duruşmalar hariç bir günlüğüne duruşmalara girmeyeceğiz. Meslektaşımıza tekrar geçmiş olsun der, ilgililerden gerekli önlemlerin alınmasını talep ederiz diye konuştu.
     Elektrik borcu nedeniyle hakkında icra takibi başlatıldığını öğrenen Dursun T, elektrik şirketinin avukatı olan Gülsevim Baysalın bürosuna gitmiş, burada çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Dursun T, silahla bir el ateş ederek avukatı sağ bacağından yaralamıştı. Dursun T, olay yerine gelen polis ekiplerine teslim olmuş, yaralı avukat, Muradiye Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursada avukata yapılan silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER