Bursada kentsel dönüşüm çalışmaları

Bursada kentsel dönüşüm çalışmaları -Osmangazi Belediye Başkanı Dündar: -Bir süredir yürütülen Kentsel Dönüşüm Master Planı çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi


BURSA (A.A) - Merkez Osmangazi Belediye Başkanı Başkanı Mustafa Dündar, Bir süredir yürütülen Kentsel Dönüşüm Master Planı çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi dedi.
     Dündar, konuyla Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda, temel hedeflerinin Osmangazide bir vizyon ortaya koymak olduğunu söyledi.
     Çalışmaların şekillendiğini belirten Dündar, şöyle konuştu:
     Bir süredir yürütülen Kentsel Dönüşüm Master Planı çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Özel bir firma tarafından yürütülen bu çalışmaları en kısa sürede toparlayıp, kasım ayı sonu itibarıyla kamuoyuyla paylaşacağız. İlçenin tamamını taradık. Bin 500 hektarlık alanda da detay çalışmaları yapıldı. Gerek fiziki gerek sosyal doku çalışması yapılarak, ilçenin adeta büyük fotoğrafı çekildi. Yürütülen bu çalışmalar ekiplerimiz tarafından büyük bir titizlikle toparlanıyor. Bundan sonraki süreçte, kentsel dönüşüm süreciyle ilgili yapılacak teknik ve sosyal çalışmaları bir şekle sokarak, adım adım uygulamaya başlayacağız.
     Çalışmaları yürüten firma yetkililerinin, 2,5 aylık sürenin ardıhdan elde ettiği verileri değerlendirdiklerini dile getiren Dündar, İlçede lokal bir kentsel dönüşüm uygulaması değil, genel bir uygulama düşünüyoruz. Kentsel dönüşüm çok ciddi bir süreç. Bu süreçte herkesin sorumluluğu bulunuyor. Belediyenin de özel sektörün de yapacağı işler ayrı ayrı belirlenmiş durumda ifadesini kullandı.
     İlçede Kentsel Dönüşüm Master Planı çalışmalarını yürüten firmanın yetkilileri, konuşmaların ardından bir sunum yaptı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Bursada kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER