Bursada tarım arazilerinin sulanması

Bursada tarım arazilerinin sulanması -6 bin 500 dönüm araziyi sulamak için gölet yapım çalışmaları başlatıldı


BURSA (A.A) - Bursanın siyah incir, sofralık zeytin ve armut ihracatında önemli paya sahip olan Osmangazi ilçesine bağlı Ahmetbey ve Aksungur köylerindeki tarımsal sulama sorununun çözümü için çalışma başlatıldı.
     AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, DSİ 1. Bölge Müdürü Sinan Tahsin Sarıoğlu ve diğer ilgililerle bölgede inceleme yaptı.
     Şerbetçioğlu, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, çalışmaların Ahmetbey köyündeki kayalık deresi havzasında yoğunlaştığını belirterek, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ile görüşerek gerekli çalışmaları başlattık. Kayalık Deresi havzasının ilk etüt raporu için gerekli incelemeyi yapmak üzere DSİ Bölge Müdürümüz başkanlığındaki heyetle bölgeye geldik. Heyetin ilk izlenimleri olumlu dedi.
     Raporun da olumlu olması halinde göletin yapımına en kısa zamanda başlanacağını bildiren Şerbetçioğlu, Göletin tamamlanmasıyla 6 bin 500 dönüm arazi sulanacak. Ahmetbeyden her yıl bin ton Bursa siyah inciri ihraç edilirken, mevcut yıllık 2 milyon 420 bin liralık ihracatın 4 katına çıkması hedefleniyor. Göletten Ahmetbey, Aksungur ve Gündoğdu köyleri yararlanacak. Çalışan, üreten ve ihracat yapan çiftçimizin her zaman yanındayız diye konuştu.
     DSİ 1. Bölge Müdürü Sinan Tahsin Sarıoğlu ise bölgede zemin, depolama, yüzeysel, jeolojik ve etüt sondajlarının ardından, depolama alanı ve su potansiyelinin ölçüleceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ali Kahrıman / Mehmet Bayer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bursada tarım arazilerinin sulanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER