Bursaya 30 milyon TLlik memba suyu

Bursaya 30 milyon TLlik memba suyu tesisi yatırımı -Yatırımı gerçekleştiren şirketin kurucu ortağı Bayraktar: -150 kişi istihdam ettiğimiz fabrikamızda tüm yasal şartlar sağlanmış, hijyenik gereklilikler yerine getirilmiş olarak,


BURSA (A.A) - Gümüş Memba Suyu Dağıtım ve Pazarlama A.Ş, Bursaya 30 milyon liralık memba suyu tesisi yatırımı gerçekleştirdi. Şirketin kurucu ortağı Ercan Bayraktar, 150 kişi istihdam ettiğimiz fabrikamızda tüm yasal şartlar sağlanmış, hijyenik gereklilikler yerine getirilmiş olarak, ISO 22000-FSSC ve ISO 9001 standartlarıyla üretim yapmaktayız dedi.
     Bursa merkezli Gümüş Sunun üretim fabrikası, Mustafakemalpaşa ilçesi Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) düzenlenen törenle açıldı.
     Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, 30 milyon TLlik yatırım yaptıklarını belirtti.
     Kaynaktan fabrikaya gelen suyun analizleri tamamlandıktan sonra, filtrasyon sistemine gönderildiğini belirten Bayraktar, Filtrasyon sonrası ozon gazı ile zenginleştirilerek doluma hijyenik pompalar ve paslanmaz borularla aktarılmaktadır. 150 kişi istihdam ettiğimiz fabrikamızda tüm yasal şartlar sağlanmış, hijyenik gereklilikler yerine getirilmiş olarak, ISO 22000-FSSC ve ISO 9001 standartlarıyla üretim yapmaktayız diye konuştu.
     Dünyada giderek büyüyen şişelenmiş su pazarının, petrolün yerini alacağı söylenen bir ticaret hacmine sahip olduğunu belirten Bayraktar, şöyle devam etti:
     Bu nedenle su ile ilgili uluslararası ekonomi literatüründe mavi altın ifadesi kullanılmaktadır. Sektör, yıllık yüzde 15 büyüme oranıyla en hızlı gelişen pazarların başında gelmektedir. Araştırmalarda, dünya çapında şişelenmiş su tüketim miktarının 53 milyar galon olduğu tespit edilmiştir. Türkiyede 2011de su üretimi 9,3 milyar litreye, pazar hacmi 3,5 milyar dolara ulaşmıştır. Kişi başına su tüketimi ise aynı dönemde 135 litreye ulaşmıştır. Şişelenmiş su tüketiminin yüzde 65ini 19 litrelik damacana su oluştururken, geriye kalan yüzde 35lik kısmını pet şişe su oluşturmaktadır.
    
     -6 ilde satışlar başladı-
    
     Kurucu ortaklardan Gökay Gecebeği ise 6 ilde satışlara başlatıklarını anlattı. Çok kısa bir süre içinde Ankara ve Adanada da satışa başlayacaklarını dile getiren Gecebeği, şunları aktardı:
     Suyumuzu kendimizin dağıtıyoruz. Yani Gümüş, kaynağından çıkıp, evlerinize girene dek bizim sorumluluğumuz ve denetimimizde bulunuyor. Hijyende çıtayı yükselttik. Çünkü biz, suyu önce kendimiz için ürettiğimizin bilincindeyiz. 1 yılda damacana su pazarının yüzde 70inde faaliyet göstereceğiz. Suyumuzu güneş ışıklarının etkisinden korumak için, damacanalarımızda daha koyu bir renk kullanıyoruz. Yeni nesil 3 litrelik kulpsuz cam şişeleri piyasaya sürerek, sektörde bir ilke de imza attık. Dörtlü kasalarda satılacak bu şişelerin daha iyi yıkanması için, ağzı geniş ve kulpsuz olarak tasarlandı.
     Konuşmaların ardından fabrikanın açılışı gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Çetin Güler / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursaya 30 milyon TLlik memba suyu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER