Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: -İpekböceği, hem Türkiye ekonomisine hem de belediyecik alanına gelecekte büyük katkılar sağlayacak


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde Durmazlar Makine tarafından üretilen Türkiyenin ilk yerli tramvayı İpekböceğinin hem Türk ekonomisine hem de belediyecilik alanına gelecekte büyük katkılar sağlayacağını söyledi.
     Altepe, İstanbul Fuarcılık Merkezinde (İFM) düzenlenen ve dünyaca ünlü raylı sistem firmalarının katıldığı Eurasia Rail 2013 Fuarını gezdi. İFM İcra Kurulu Başkanı Bülent Erten ile görüşen ve fuar ile ilgili bilgi alan Altepe, İpekböceği tramvayının standında da incelemlerede bulundu.
     İpekböceği tramvayının Bursa sanayisi tarafından üretildiğini ve fuarda büyük ilgi gördüğünü ifade eden Altepe, şunları kaydetti:
     Bursa olarak tramvay araçları, metro ve hızlı tren parçaları üreterek Türkiyeye haklı bir gurur yaşatıyoruz ve bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu fuarın en çok göze batan ürünü, Bursa´nın ürettiği İpekböceği tramvayı. Gerçekten herkes tarafından takdir ediliyor, sık sık övgülere neden oluyor. Bu durum bizi memnun ediyor. Gerçekten çok güzel bir çalışma ortaya kondu. İpekböceği, hem Türkiye ekonomisine hem de belediyecilik alanına gelecekte büyük katkılar sağlayacak. Yansımaları fuarda rahatlıkla görebiliyoruz.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER