Bursa'da 25 bin engelli belediye havuzlarında hidroterapi tedavisi alabilecek


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan havuzların, hidroterapi tedavisi için 25 bin engelli vatandaşın kullanımına açıldığını söyledi.

Bedensel engelli vatandaşların Büyükşehir Belediyesi havuzlarında hidroterapi görmesi amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Medical Park Bursa Hastanesi arasında hazırlanan protokole imzalar atıldı. BUSKİ Başkanlık makamında gerçekleştirilen protokol, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Medical Park Bursa Hastanesi Genel Müdürü Doç. Dr. Sedat Demir tarafından imzalandı.

Bursa'da özellikle dezavantajlı kesim olan engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerde uzun yıllar geç kalındığını dile getiren Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Geç kalınmış olan bu çalışmalarda açığı kapatmayı hedefliyoruz. Bursa'daki 25 bin engelli vatandaşımızın sıkıntılarının giderilmesine ve desteklenmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle fizik tedavi görenlerle ilgili, fizik tedavinin en güzel uygulandığı ortam olan suda tedavi yani hidroterapiyle ilgili çalışmalarımızı Medical Hastanesi ile birlikte gerçekleştireceğiz. Bu havuzların hidroterapi tedavisinde de kullanılması en büyük hedefimiz. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak bu havuzlarda hidroterapi uygulamaları için gereken tadilatları yapıp, ilgili düzenekleri ilave edeceğiz. Burada engelli kardeşlerimiz, uzman hekimler ve hidroterapistler eşliğinde hidroterapi alabilecekler. Örnek bir proje olacak. Yerel yönetimlerin özel bir kurumla yaptığı işbirliği bakımından da Türkiye'de bir ilke imza atılacak."

Medical Park Bursa Hastanesi Genel Müdürü Doç. Dr. Sedat Demir de "Bu projenin içinde olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Proje önüme geldiğinde büyük bir hevesle kabul ettim ve bize düşen ne varsa yapalım dedim. Bu, kesinlikle ticari proje değil, elimizdeki imkanları ihtiyacı olanlara en kolay yoldan nasıl ulaştırırız, hizmeti ayaklarına nasıl götürürüz ve Bursa'da büyük eksikliği olan bu alanda en kolay hizmeti nasıl ulaştırırız projesidir. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi'nin imkanları bize açılacak, biz de sağlık imkanlarımızı onunla birleştirerek, buradan çıkan ortak bir sonucu da halkın hizmetine sunacağız." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Bursa'da 25 bin engelli belediye havuzlarında hidroterapi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER