Bursa Tüketiciler Derneğinden UEDAŞ açıklaması

Bursa Tüketiciler Derneğinden UEDAŞ açıklaması


BURSA (A.A) - Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, Uludağ Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (UEDAŞ) hakkında kullanıcı haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle, suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.
     Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, UEDAŞın tüketicilere yazı gönderdiğini, bu yazıda, 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 47. maddesine göre elektrik aboneliğinin kullanan kişinin adına yapılmasını talep ettiğini belirtti.
     Yılmaz, UEDAŞın gönderdiği formun, 45 günde doldurulup gönderilmemesi halinde, perakende satış sözleşmesi gereği elektriğin kesileceği ve Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğine göre, bu durumun tespiti halinde kesme/bağlama bedelinin, 5 katı bedelle cezalandırılacağının bildirildiğini kaydetti.
     5490 Sayılı Yasanın 47. maddesinin tüketiciye, sayaçla ilgili bir bildirim zorunluluğu getirmediğini ifade eden Yılmaz, UEDAŞın Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri yönetmeliğine göre, bu konuda tüketiciye kesme/bağlama bedelinin 5 katı ceza verme yetkisinin olmadığını bildirdi.
     UEDAŞın bu uygulama ile tüketici haklarını ihlal ettiğini ve suç işlediğini belirten Yılmaz, şirketin, durumdan vazife çıkarmakta ve kendisine yeni gelir kapısı aralamaya çalışmakta olduğu görüşünü iletti. Tüketicinin sahipsiz ve savunmasız olmadığını belirten Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:
     UEDAŞı uyarıyor ve bu hukuksuz uygulamaya devam etmesi halinde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı hatırlatmak istiyoruz. UEDAŞ, durumdan vazife çıkaracağına, hukuka aykırı olarak tüketiciye fatura ettiği kaçak elektrik parasını iade etsin ve bu konudaki yargı kararını uygulasın yeter. Asıl hakkını araması gereken tüketicidir. Tüketici, kaçak elektrik parasının iadesi için, Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine zaman kaybetmeden başvurmalıdır.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursa Tüketiciler Derneğinden UEDAŞ açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER