Bursa

Bursa-İstanbul arasında alternatif deniz ulaşımı çalışmaları -BURULAŞ vasıtasıyla Mudanyadan İstanbula yolcu taşınması amacıyla Kabataş iskelesinin kullanılmasına ilişkin iskele hizmeti sözleşmesi imzalandı -Büyükşehir Belediye Başkanı


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesinin, Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret A.Ş (BURULAŞ) vasıtasıyla deniz otobüsü işletmesi kurarak Mudanyadan İstanbula yolcu taşıma çalışmaları kapsamında, İstanbul Kabataş iskelesinin kullanılmasına ilişkin iskele hizmeti sözleşmesi imzalandı.
     Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Kabataş iskelesinin BURULAŞa ait gemiler tarafından kullanılmasına ilişkin iskele hizmeti sözleşmesini, Şehirhatları Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Genç ile BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy imzaladı.
     Sözleşme ile Mudanya-Kabataş arasında yolcu taşınmasına yönelik hiçbir engel kalmadığı, BURULAŞın çalıştıracağı gemilere Kabataş İskelesinde iskele ve yolcu hizmetlerinin Şehirhatları Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından verileceği belirtildi.
    
     -Gemi arayışları sürüyor-
    
     Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezince de onaylanan bu sözleşmenin ardından iskele konusunda bir sorun kalmadığını, artık sadece gemi alma olayına odaklandıklarını söyledi.
     Dünya piyasalarında gemi arayışlarını başlattıklarını dile getiren Altepe, alacakları 3 gemiden 2sinin yeni olacağını, Bursaya yakışır bir yolcu taşıma hizmeti vermeyi amaçladıklarını kaydetti.
     Bursa-İstanbul arasında alternatif bir deniz ulaşım sistemini gündeme getirdikleri ilk günden bu yana Büyükşehir Belediyesinin ulaşım şirketi BURULAŞ tarafından yoğun bir çalışma sergilendiğini hatırlatan Altepe, Deniz ulaşımına iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bu konuda da örnek bir sistem oluşturup en uygun fiyatlarla en kaliteli hizmeti halkımıza vermeyi hedefliyoruz. Kısa zamanda gemilerimizi alıp, seferleri başlatmak istiyoruz. Bu konunun tek kazananı halkımız olacak dedi.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER