Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban: Büyük Önderin temel felsefesi bu ülkeyi muasırlaştırmak, milletimizin sahip olduğu imkanları güçlendirmek, Türkiyeyi birlik ve beraberlik içinde çağdaş medeniye


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Belediye Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün temel felsefesinin, Türkiyeyi muasırlaştırmak, milletin sahip olduğu imkanları güçlendirmek, birlik ve beraberlik içinde çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak olduğunu bildirdi.
     Çoban, Atatürkün vefatının 74üncü yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, onun, Türk milletinin tüm insanlık karşısında saygın bir millet olduğunu ispatlayan büyük bir lider olduğunu belirtti.
     Atatürkün, Anadolu topraklarında yaktığı bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin kısa sürede tüm yurda yayıldığını ve dünyaya örnek olduğunu ifade eden Çoban, şunları kaydetti:
     Tarih sayfalarındaki yerini alan şanlı destan, aslında Atatürkün ülkemiz için hayal ettiği aydınlık geleceğin ilk adımını oluşturmuştur. Büyük Önderin temel felsefesi, bu ülkeyi muasırlaştırmak, milletimizin sahip olduğu imkanları güçlendirmek, Türkiyeyi birlik ve beraberlik içinde çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Türkiye, bugün gelinen noktada sanayi tesisleri, üniversiteleri, otoyolları, eğitim ve sağlık alanındaki devasa gelişmeleri, tarım ve turizmdeki başarıları, modern şehircilik uygulamalarıyla her alanda standartlarını yükselterek yarınlara güven ve umutla bakan bir ülke konumundadır. Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehit ve gazileri rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER