Büyükşehirden 8 bin aileye iaşe paketi

Büyükşehirden 8 bin aileye iaşe paketi


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşları bu Ramazanda da yalnız bırakmadı.
     Fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlara destek olmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan toplam 8 bin adet iaşe paketi, belediyede kayıtlı olan ve daha önceden ekmek ve yemek yardımı yapılan ailelere dağıtılacak.
     Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklamada, tüm Kayserililerin Ramazan ayını tebrik ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Cenab-ı Allahtan nice Ramazanlara hep birlikte sağlık ve sıhhat ile ulaşmayı temenni ediyorum. Bu ay Cenab-ı Hakka karşı kulluk vazifelerimizi yerine getirme ayı, açlık ile terbiye ayı, nefsi terbiye etme ayı, bir taraftan fakirleri düşünme onları görme gözetme ayıdır. Biz bunları kendi nefsimizde yaşarken bir taraftan da bir Büyükşehir Belediyesi olarak fakirlerimizi düşünüp onlarında sofrasına birazcıkta olsa katkıda bulunma ayı olarak değerlendiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak biz tüm mahallelerimizdeki fakir aileleri tespit ettik onlara günlük yiyebilecekleri ekmeği vermeye çalışıyoruz, yemeklerini aş evlerinden vermeye çalışıyoruz. Ama Ramazanlarda da sofralarında birazcık daha renkli gıdalar olsun diye, kendi aile bütçelerine katkı olsun diye de paketleri dağıtmaya gayret ediyoruz.
     Bütün bunları yaparken de bir nezaket içinde bir kibarlık içinde yapıyoruz. Başka şehirlerde gördüğümüz yardımlar dağıtılırken yaşanan olumsuzlukları çirkinlikleri yaşamıyoruz. Bizde kayıtlı olan tüm fakirlerimize hazırladığımız kolilerden birer adet dağıtıyoruz. Ayrıca muhtaç olduğuna inandığımız bazen sivil toplum kuruluşlarından muhtarlıklardan da gelen tüm teklifleri değerlendirip o ailelere de bu iaşeleri götürmeye çalışıyoruz.
     Özhaseki, hazırlanan iaşe paketlerinde 4 kilogram şeker, 2 kilogram çay, 2 kilogram siyah zeytin, 2 kilogram kuru fasulye, 2,5 kilogram pirinç, 2 kilogram nohut, 4 kilogram makarna, 1 kilogram kırmızı mercimek, 5 litre ayçiçek yağı ve 850 gram da domates salçasının bulunduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hakan Can Şahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Büyükşehirden 8 bin aileye iaşe paketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER