Büyükşehirden engelli bireylere konaklamalı rehabilitasyon hizmeti

Büyükşehirden engelli bireylere konaklamalı rehabilitasyon hizmeti


ANTALYA (A.A) - Çıplaklıdaki Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde kurulan 80 yatak kapasiteli sosyal tesis, engellilerin hizmetine hazır hale getirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi, Türkiyenin en büyük rehabilitasyon merkezi olma özelliği taşıyor. 80 kişinin konaklayabileceği sosyal tesis 14ü standart, 12si süit olmak üzere 26 odadan oluşuyor. Türkiyede ilk olacak tesisin tefrişatı tamamlandı ve yakın zamanda hizmete girmesi bekleniyor.
     Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi, sosyal tesisin de faaliyete geçmesiyle şehir dışından gelen engelli birey ve ailelerine de hizmet verecek. Tesisin müsait olması durumunda engelli spor takımları ve kulüpler kamp programları çerçevesinde belirlenen süre araklılarında tesiste konaklayabilecek.
     Engellilerin rahat konaklayabilmeleri adına her türlü konforun düşünüldüğü sosyal tesiste, her odada acil çağrı butonu, televizyon ünitesi ve engellilerin kullanabileceği şekilde düzenlenen lavabo ve banyo bulunuyor.
     Kapalı spor salonu, konferans salonu, yemekhane, fizyoterapi üniteleri ve meslek eğitim kursları gibi alanları içinde barındıran tesiste, engelli asansörlü yarı olimpik yüzme havuzu ile yine kapalı asansörlü hidroterapi havuzu da yer alıyor.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Büyükşehirden engelli bireylere konaklamalı rehabilitasyon... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER