Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Yoksul gençlere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için açtığımız ücretsiz kurslara katılan öğrenciler, bu yıl YGSde yüzde 91,85 başarılı oldu


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yoksul gençlere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için açtıkları kurslara katılan öğrencilerin, YGSde yüzde 91,85 başarılı olduklarını bildirdi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, başarılı olan öğrenciler, Gaziantep Meslek Edindirme Kurslarına (GAMEK) bağlı Hakan Özcan Gençlik Merkezinde açılan kurslarda ücretsiz eğitim alıyor.
     6 yıldan beri yoksul ve dar gelirli öğrencilerin üniversiteye hazırlanması için açtıkları LYS hazırlık kursuna 2011-2012 öğretim yılında katılan 2 bin öğrenciden bin 837sinin YGSde 180 ve üstü puan alarak LYSye girmeye hak kazandıklarını belirten Güzelbey, Yoksul gençlere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için açtığımız ücretsiz kurslara katılan öğrenciler, bu yıl YGSde yüzde 91,85 başarılı oldu dedi.
     LYS sonuçlarının Gaziantepte eğitime ne denli önem verilmesi gerektiği konusunda mesajlar verdiğini ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:
     Bu sorunun çözümüne katkı amacıyla 6 yıldır yoksul öğrencilere yönelik ücretsiz LYS hazırlık kursu düzenliyoruz. Yaklaşık 4-5 bin öğrencimizin başvuru yaptığı kurslarımızdan her yıl 2 bin öğrenci yararlanıyor. Bu öğrencilerin tespiti için de seviye tespit sınavı düzenliyoruz. Bizim ana kriterlerimizden ilki çocuklarımızın eğitim desteği alma konusunda maddi olanakları olmaması, ikincisi de düzenlediğimiz seviye tespit sınavında 2 bin kişinin arasına girecek başarıyı göstermeleridir.
     Başarılı olan öğrencilerin 4 yıllık fakültelerde okuyabileceğini aktaran Güzelbey, öğrencilerin elde ettiği başarının göğüslerini kabarttığını kaydetti.
     Gaziantepte eğitim çıtasını üst sıralara yükseltmek üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Güzelbey, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğinin altını çizdi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER