Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -"6,5 kilometrelik İbrahimli etabıyla 29 kilometrelik bir hafif raylı sistem ulaşım ağına kavuşmuş olacağız"


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, faaliyette olan hafif raylı sistemin 6,5 kilometrelik İbrahimli etabıyla 29 kilometrelik mesafeye ulaşacağını bildirdi.
     Güzelbey, yazılı açıklamasında, 2010 Mart ayında hizmete giren, Gar Meydanından başlayan Burç Kavşağında sona eren 15 kilometrelik raylı sistemin, 6 kilometrelik Üniversite-Akkent arasındaki 2. etabın devreye girmesiyle 21 kilometreye ulaştığını belirtti.
     Sistemde geçen yıl 12 milyon yolcu taşındığını ifade eden Güzelbey, Karataş Akkentten Garda kadar 19 durakta 11 vagonla hizmet veren sistemin Gaziantep halkından tam not almaya devam ettiğini kaydetti.
     Güzelbey açıklamasına şöyle devam etti:
     "Ulaşım tüm metropollerin büyük bir sorunu. Ulaşım Gaziantepin de büyük bir sorunu, biz bu gerçeği yansıtmıyoruz. Ancak Gaziantepin ulaşımda çok ciddi bir sorunu yok. Ama biz 5 yıl sonrasını, 10 yıl sonrasını, 20 yıl sonrasını da planlamak zorundayız. 15 kilometrelik raylı sistemi kent içi ulaşımda büyük bir rahatlama sağladı. Bu bir başlangıç demiştik. Ardından 6 kilometrelik Karataş 2. etabı yaptık. 21 kilometrelik raylı sistemle Gaziantepin ulaşım sorununu çözdük demiyoruz. Ancak bu başlangıçtan sonra 3. etapla devam edeceğimizi söylemiştik. 6,5 kilometrelik İbrahimli etabı ile yaklaşık 29 kilometrelik bir hafif raylı sistem ulaşım ağına kavuşmuş olacağız."
    
     -Elektronik kart
    
     Güzebey, sistem ile halk ve belediye otobüslerinde kullanılan elektronik kartın avantajlar sağladığını belirtti.
     Vatandaşların bu avantajlar nedeniyle kart kullanmayı benimsediğini ifade eden Güzelbey, "Vatandaşlarımız, toplu taşıma aracından inip diğer toplu taşıma aracına, otobüsten otobüse, otobüsten hafif raylı sisteme, hafif raylı sistemden otobüse 1 saat içerisinde ikinci binişlerde yüzde 40 daha az ücret ödeyerek daha ucuza seyahat etmektedirler" ifadelerini kullandı.
    
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER