Büyükşehir Belediyesinin yüzme kurslarının 3. dönemi

Büyükşehir Belediyesinin yüzme kurslarının 3. dönemi tamamlandı


ADANA (A.A) - Çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak sloganından hareketle Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 48 havuzda gerçekleşen yüzme kurslarının 3. dönemi tamamlandı.
     Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bu yıl organize edilen 3 dönemde 15 bin çocuğun daha yüzme öğrendiğini belirterek, 4. dönem kurslarının 27 Ağustos pazartesi günü başlayacağını kaydetti.
     Yüzme kurslarından önce Seyhan Baraj Gölü, Seyhan Nehri ve DSİ sulama kanallarına serinlemek amacıyla giren çocukların, yüzme bilmedikleri için yaşamlarını tehlikeye attıklarını ifade eden Aldırmaz, Her yaz dönemi 100e yakın çocuğumuz boğularak yaşamını yitiriyordu. Yüzme kurslarımız başladıktan sonra bu sayı yok denecek kadar azaldı. Çünkü yüzme bilen çocuk boğulmaz dedi.
     Aldırmaz, geçen 9 yılda 125 bin çocuğa yüzme öğrettiklerini dile getirerek, kurslara katılanlara havuz kıyafetlerinin ücretsiz verildiğini ayrıca çocukların fotoğraflı yüzme havuzu giriş kartlarıyla kurs süresince belediye otobüslerinden de ücretsiz yararlandıklarını bildirdi.
     Yüzme kurslarında engellileri de unutmadıklarını anlatan Aldırmaz, Seyhan ve Yüreğirdeki 2 havuzumuzu sadece engelli gençler için ayırdık. Yaz boyunca 2500 engelli gencimiz bu havuzlarda yüzme eğitimi alıyor. 48 yüzme havuzuna ilaveten 3 yüzme havuzu inşaatı da son aşamaya geldi. Yıl sonuna kadar yüzme havuzu sayımız 51e yükselecek. Önümüzdeki yıl bu sayı daha da artacak. Hedefimiz her mahalleye bir yüzme havuzu yapmaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesinin yüzme kurslarının 3. dönemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER