Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz,

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz, Cumartesi Sohbetlerinin konuğu oldu


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, eski binaları yıkıp yerine sadece depreme dayanıklı çok katlı binalar yapmanın kentsel dönüşüm olmayacağını belirtTİ.
     Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezinde düzenlenen Cumartesi Sohbetlerinin bu haftaki konuğu Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz oldu.
     Başkan Vekili Aldırmaz, Vali Yardımcıları Mustafa Yüksel Karadağ, Durmuş Gencer ve Azmi Yeşil, Adana İl Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Koç, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Bilim ve Teknoloji Ünivresitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, meslek oda ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katıldığı konferanstaki konuşmasında, yeni belediyeler yasasından bahsetti.
     Aldırmaz, yasanın çok doğru bir çözüm olduğunu belirterek, yasanın belediyeciliğin önünü açacağını söyledi.
     Eski binaları yıkıp yerine sadece depreme dayanıklı çok katlı binalar yapmanın kentsel dönüşüm olmayacağını da ifade eden Aldırmaz, Kentsel dönüşüm tüm ihtiyaçlara cevap veren bir olgudur. Kentsel dönüşümde, yollar, bahçeler, parklar, okullar, camiler gibi sosyal donatıların da olması da gerekir dedi.
     Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi dokuların korunmasıyla ilgili yaptıkları çalışmaları anlatan Aldırmaz, Tarihi mirasımız, geçmişten geleceğe taşımamız gereken sorumluluğumuzdur diye konuştu.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER