Büyükşehir Belediyesi bordür taşı üretiliyor

Büyükşehir Belediyesi bordür taşı üretiliyor -Belediye Başkanı Güzelbey: Gaziantepi daha yaşanabilir bir kent yapmak için yerel dinamikleri harekete geçirdik


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan taş işleme fabrikasında günde ortalama 800 adet bordür taşı üretiliyor.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, şehir merkezinden 7,5 kilometre uzaklıkta ve bin 500 metresi kapalı, 15 bin metre karesi açık alanda kurulan fabrikada, günlük ortalama 800 dolayında döşeme kaplama bazalt taş üretilebiliyor.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 2004 yılında göreve geldiklerinde Türkiyenin en borçlu ikinci belediyesi konumunda olan kurumun giderlerini en asgariye indirdiklerini belirtti.
     Kendi öz kaynaklarıyla oluşturdukları projeleri hayata geçirdiklerini aktaran Güzelbey, belediyenin kendi gelir kaynaklarını oluşturması için çalıştıklarını ifade etti.
     Kendi kaynaklarıyla elde ettikleri gelirle, gider kalemini asgariye indirdiklerini dile getiren Güzelbey, şunları kaydetti:
     Gaziantep, geçmişte olduğu gibi bugün de kendi imkanlarını kullanarak, devlete yük olmadan kendi projelerini üreten ve ülke ekonomisine katkı sunan bir kent olmaya devam ediyor. Gaziantepi daha yaşanabilir bir kent yapmak için yerel dinamikleri harekete geçirdik. Kendi imkanları ve kaynakları ile ayakları üzerinde duran bir belediye olduk.
     İnşaatların atıklarını biriktirerek geri dönüşümde kaldırım ve yüzey döşemelerinde kullanılmak üzere taş yaptıklarını vurgulayan Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü de, elde edilen bu taşlarla meydan düzenlemesi yaptıklarını bildirdi.
     Tesisin Akkent Mahallesinde hizmet verdiğini belirten Sülü, tesisin yerinin üretilen malzemelerin sevkiyatının kolaylığı açısından oldukça önemli bir noktada bulunduğunu vurguladı.
     Fabrikada, 7 adet bazalt işleme makinesi, bir adet 32 tonluk portal vinç ve bir adet forklift mevcudu ile üretime çift vardiyada devam edildiğini aktaran Sülü, Günlük imalat miktarımız bazalt kayanın yoğunluk oranına göre değişkenlik gösteriyor. Son dört ayın günlük ortalaması bordür bazında 800 adet, döşeme kaplaması bazında 480 metre karedir bilgisini aktardı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi bordür taşı üretiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER