Çadır kentte aşure dağıtımı

Çadır kentte aşure dağıtımı -Şahinbey Belediyesi Karkamış Çadır Kentinde barınan Suriyelilere aşure dağıttı


GAZİANTEP (A.A) - Karkamış Çadır Kentinde kalan Suriyelilere, Şahinbey Belediyesince aşure dağıtıldı.
     Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Karkamış Kaymakamı Mustafa Gülün katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, yaklaşık 7 bin kişiye aşure ikram edildi. Dağıtımda Vali Dalmaz ve Başkan Tahmazoğluna ilgi gösteren Suriyeli çocuklar, Şükren Türkiye diye seslenerek, zafer işareti yaptı.
     Vali Dalmaz, düzenlenen organizasyonla aşure geleneğini Suriyelilerle paylaşmayı amaçladıklarını söyledi.
     Türkiyenin şefkat elinin her zaman Suriyelilerin yanında olduğunu ifade eden Dalmaz, Suriyedeki olayların son bulması temennisinde bulundu.
     Suriyeye her gün 10 bin ekmek gönderildiğini ifade eden Vali Dalmaz, şunları kaydetti:
     Suriyelilere yardım konusunda gerek şehrimizde yaşayanlar, gerek sivil toplum örgütleri, gerekse belediyelerimizden destek görüyoruz. Bundan sonra da Suriyeliler yalnız olmayacak. Kapı komşusu Türkiyenin şefkat eli yardım eli her zaman onların yanında olacak. Umuyoruz, dua ediyoruz oradaki sıkıntılı ortam biran evvel biter ve bu insanlar kendi memleketlerine mutlu olarak dönerler. Türkiyenin yaptığı geçici bir yardımdır. İnşallah orada kalıcı bir barışla bu dostluklar ilelebet devam eder.
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da aşurenin bereketinden Suriyeli sığınmacıların istifade etmesini sağladıklarını söyledi.
     Muharrem ayı boyunca 190 bin vatandaşa aşure dağıttıklarını ifade eden Tahmazoğlu, İstedik ki aşure ayının feyzinden, bereketinden bu kardeşlerimiz de istifade etsinler dedi.
     İkram edilen aşureleri yiyen çocuklar, yanlarında bulunan kapları doldurarak çadırlarına götürdü.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan - İrfan Aydoğdu / Veli Gürgah
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Çadır kentte aşure dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER