Çanakkaleden kısa kısa

Çanakkaleden kısa kısa -Bigada, tüketicilerin en fazla şikayeti kredi kartı kullanım ücreti


ÇANAKKALE (A.A) - Bigada, tüketicilerin en fazla şikayetinin kredi kartı kullanım ücreti olduğu bildirildi.
     Biga Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Gülsüm Çırpan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına başvuru yapan 97 kişiden 63ünün bankaların kestiği yıllık kredi kartı kullanım ücretinden şikayetçi olduğunu söyledi.
     Hakem heyetine yapılan başvuruların 45 günde değerlendirilip karara bağlandığını ifade eden Çırpan, Müracaatlarda vatandaşlarımızın taleplerini düzgün bir biçimde yazılı olarak ifade edemediklerini gördük. Bu nedenle müracaatlardan 52si tüketici lehine, 16sı ise tüketici aleyhine sonuçlandı dedi.
    
     -Eceabatta park bakım ve onarım çalışmaları sürüyor-
    
     Eceabattaki park bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.
     İsmetpaşa Mahallesi Zübeyde Hanım Meydanında yer alan Arıburnu Parkında başlayan çalışmalar kapsamında, elektrik sistemi yenileniyor, yeni lambalar yerleştiriliyor, sulama sistemleri oluşturulup, oyun grupları yeniden elden geçiriliyor.
     Belediye Başkanı Kemal Dokuz, ilçenin en işlek ve en çok kullanılan parktaki çalışmalarla halkın rahat ve huzurlu bir ortam geçirmesinin hedeflendiğini söyledi.
    
     -Ezine MYOda analiz laboratuvarı açıldı-
    
     Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine (ÇOMÜ) bağlı Ezine Meslek Yüksekokulunda (MYO) gıda analiz laboratuvarı açıldı.
     Çanakkale Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, okulda düzenlenen törende, Türkiyenin tarım ve hayvancılık ülkesi olmasına rağmen, Avrupalı rakipleriyle rekabetten uzak olduğunu söyledi.
     Yıldızer, bunun en önemli nedeninin gıda işletmelerinde üretim öncesi ve sonrası yapılması gereken analizler için uygun laboratuvar imkanlarının hazırlanmaması ve bu konunun göz ardı edilmesi olduğunu ifade ederek, yeni hizmete girecek laboratuvarın sorunların çözümüne katkı sağlayacağını bildirdi.
     Ezine MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Palaz, bütçesi 163 bin 685 lira olan, 12 ay devam eden proje kapsamında okul binası içinde 70 metrekarelik alanda kurulan laboratuvarın Ezine yöresine hizmet vereceğini, aynı zamanda eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılacağını kaydetti.
     Konuşmaların ardından laboratuvarın açılışı yapıldı.
     Törene, Kaymakam Cengiz Karabulut, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Belediye Başkanı Halil Büyükerol, ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Özdemir ile çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Ekip / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Çanakkaleden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER