Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümünü

Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümünü -Denizli Valisi Demir: Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olmuştur


DENİZLİ (A.A) - Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Çanakkale Deniz Zaferinin, sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olduğunu bildirdi.
     Demir, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, şehitler ile gazilerin hiçbir değerle ölçülemeyecek fedakarlıklarının, Türk milletinin hür ve bağımsız yaşamasını sağladığını belirtti.
     Çanakkale Deniz Zaferinin bir destan olduğuna dikkati çeken Demir, şunları kaydetti:
     Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olmuştur. Milletimizin imkansızlıkları ve olumsuzlukları da yenecek derecedeki vatan sevgisi, Çanakkale geçilmez dedirtmiştir. Çanakkale Savaşlarında verilen olağanüstü mücadele, kıymetli vatan şairi Mehmet Akif Ersoyun Çanakkale Şehitlerine yazdığı şiirinde vurguladığı gibi, tarihe sığmayacak kadar büyüktür. Şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, Türkiyeyi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyorum ki yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır.
     Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise mesajında, Çanakkale Zaferinin, bağımsızlığı söz konusu olduğunda bir milletin neler yapabileceğinin en iyi kanıtı olduğunu vurguladı.
     Çanakkale kahramanlarının, işgal kuvvetlerine karşı mücadele ettiğini hatırlatan Özer, Türk milletinin hiçbir zaman esaret altında yaşamayacağını bildirdi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümünü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER