Çankırıya yapılacak lastik fabrikası

Çankırıya yapılacak lastik fabrikası -Vali Özcan: -"Yakınkent OSBde ilk yatırımcımız olan lastik fabrikası tam kapasite çalışmaya başladığında, en az 2 bin kişiye iş imkanı sağlayacak"


ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Yakınkent Organize Sanayi Bölgesine (OSB) Türk-Japon ortaklığı ile kurulacak lastik fabrikasında, en az 2 bin kişinin istihdam edileceğini bildirdi.
     Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Japon firması Sumitomo Rubber Industries firması Çankırı Fabrika sorumlusu Norifumi Fujimoto, Abdulkadir Özcan Otomotiv Lastik Sanayi firması Yönetim Kurulu Kurulu Başkanı Mustafa Özcan ile Yakınkent OSBde incelemelerde bulundu.
     Özcan, bölgeye kurulacak olan Japon ortaklı lastik fabrikasına yaklaşık 500 milyon dolar yatırım yapılacağını ifade ederek, fabrikanın 2015 yılında üretime başlamasını beklediklerini kaydetti.
     Yakınkent OSBye gelecek olan yeni yatırımcıların sorun yaşamaması için gerekli altyapı çalışmalarının devam ettiğini aktaran Özcan, "Bölge yeni yatırımcıların gözdesi olacak. İlk yatırımcımız olan lastik fabrikası tam kapasite çalışmaya başladığında, en az 2 bin kişiye iş imkanı sağlayacak" dedi. Özcan, OSBdeki yer tahsislerine ise ağustos ayında başlayacaklarını belirtti.
     Fabrika Sorumlusu Norifumi Fujimoto da altyapı çalışmalarından memnun olduklarını kaydetti.
     Abdulkadir Özcan Otomotiv Lastik Sanayi firması Yönetim Kurulu Kurulu Başkanı Mustafa Özcan ise bölgenin yatırım için oldukça önemli bir yer olduğunu dile getirerek, "Hem ulaşım hem de bulunduğu yer açısından Yakınkent OSB güzel bir yerde" diye konuştu.
    
     Muhabir: Özgür Alantor / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Çankırıya yapılacak lastik fabrikası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER