ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu:

ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu: -Her geçen gün Türkiye ve dünyada gelişmekte olan çay sektöründe, rekabet koşullarına uygun üretim için çabalıyoruz


RİZE (A.A) - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, her geçen gün Türkiye ve dünyada gelişmekte olan çay sektöründe, rekabet koşullarına uygun üretim için çabaladıklarını belirtti.
     Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ÇAYKURun birinci sürgünde 218 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirdiğini, 22 Haziranda başlayan ikinci sürgünde bu güne kadar 64 bin ton yaş yaprak alımı gerçekleştirdiğini ifade etti.
     Bölgenin yaklaşan Ramazan ayı öncesinde en sıcak günlerini yaşadığını anımsatan Sütlüoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:
     Üreticilerimiz haklı olarak bir an önce çaylarını toplayıp, Ramazan ayının manevi kutsiyetini huzur ikliminde geçirmek istemekte. Üreticilerimizin Ramazan ayında orucunu rahat tutabilmesi için fabrikalarımızda kesintisiz çalışıyoruz. Çalışan personelimiz 7 gün 24 saat esasına göre hareket ediyor. Çay alım yerlerinde gereken önlem ve tedbirleri aldık. Haftalar öncesinden hazırlıklarımızı tamamladık. İşletmelerimizin tümünde ikinci sürgün yaş çay alımlarımızı sorunsuz ve dayanışma içerisinde gerçekleştiriyoruz.
     Her gün birkaç çay fabrikasını denetlediğini vurgulayan Sütlüoğlu, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:
     Yaptığımız yerinde inceleme ve denetlemelerde her kademedeki personel ile fabrikalarımızın çalışma kapasitesini çok daha iyi tespit ediyoruz. Kuru çay üretimi kalite ve teknik esaslarını, kaliteli çayın işlenmesi noktasında fabrikalarımızın üretimine yönelik tespitlerini alıyoruz. Her geçen gün Türkiye ve dünyada gelişmekte olan çay sektöründe rekabet koşullarına uygun üretim için çabalıyoruz. Başta kaliteyi, ambalajı, verimliliği ve ürün çeşitliliğini iyi takip ederek sektörde, en beğenilen, öncü ve örnek kurum olma gayretindeyiz. Dünya markası olma yolunda, profesyonel normlara sahip olmak için çalışmalarımız bahçeden, satışa kadar eksiksiz devam ediyor. Tüketicinin damak zevkine en kaliteli ve sağlıklı çayı sunabilmenin çalışmalarını sürdürmeye devam ediyoruz.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş / Muhittin Sandıkçı / Zafer Sel
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER