ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu:

ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu: Bölgemizde organik tarım için organik gübreyi teşvik edeceğiz


RİZE (A.A) - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bölgede organik tarım için organik gübreyi teşvik edeceklerini söyledi.
     Sütlüoğlu, İkizdere ilçesinde düzenlenen toplantıda vatandaşları organik çay tarımı hakkında bilgi verdi.
     Dünyada üzerine kar yağan tek çayın Türk çayı olduğunu ifade eden Sütlüoğlu, Yıllardır daha fazla verim almak amacıyla kullanılan kimyasal gübreler toprağımızı maalesef öldürdü. Bitki örtüsü ve pınar sularımız kalitesi bozuldu. Sularımızı içemiyoruz. Biz Türk çayında kimyasal hiçbir ilaç kullanmıyoruz. Toprağımızı öldüren kimyasal gübreyi kullanmamak istiyoruz ve projeler hazırlıyoruz dedi.
     Bölgede organik tarım için organik gübreyi teşvik edeceklerini belirten Sütlüoğlu, Bölgede üretilen sadece çay değil her türlü sebze ve meyvemizde eski koku ve tat yok, lezzet yok. Niye yok- Kimyasal gübrelerin suya karışması ve toprağın özünü öldürmesi nedeniyle yok. Bölgemizde toprağımızı kurtarmak için yola çıktık. Üreticilerimizden destek bekliyoruz. Organik çay 3 yıl sonra ancak elde edilecek. Bu süreçte üreticimiz kesinlikle mağdur olmayacak. Organik çaya geçildiğinde çay üretimi yüzde 15-20 arasında belki düşebilir ama ÇAYKUR olarak bunu telafi edeceğiz. Dahası biz organik çaya geçtiğimizde elinizdeki çayın tamamını alacağız diye konuştu.
     Sütlüoğlu, daha sonra Kaymakam Abdil Koç ve Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu ile Gürdere köyündeki 10 dönüm hazine arazisinde incelemede bulundu. Yetkililerden bilgi alan Sütlüoğlu, Bu araziyi Hazineden isteyelim. Gerekli çalışmalara başlıyoruz. İnşallah organik çay fabrikasını hiç fabrikamız olmayan ikizdereye kavuştururuz dedi.
    
     Muhabir: İsmet Kösoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER