Ceza yerine karanfil verdiler

Ceza yerine karanfil verdiler -Marmariste polisler emniyet kemeri takmayan sürücüleri durdurup ceza kesmek yerine karanfil verip uyarıda bulundu


MUĞLA (A.A) - Marmariste trafik polisleri, emniyet kemeri takmayan sürücüleri durdurup, uyardıktan sonra ceza kesmek yerine karanfil verdi.
     Marmaris Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro ekipleri, Atatürk Caddesinde emniyet kemeri kontrolleri yaptı. Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Cihan ile beraberindeki polisler, kemer takmayan sürücüleri durdurarak, Tüm sevdiklerimiz için trafik kurallarına uyalım uyarısı yaptı. Polisler daha sonra sürücülere karanfil verdi. Kendilerine ceza kesilmesini beklerken karanfil hediye edilmesi karşısında şaşıran sürücüler, polislere teşekkür etti ve uyarıyı dikkate alacaklarını söyledi.
     Kemer takmadığı için durdurulan sürücülerden Taner Özaslan, Yakın bir yere gidecektim, dalgınlıkla kemer takmayı unutmuşum. Beni durdurdukları zaman ceza kesileceğini düşündüm, karanfil verilmesini beklemiyordum. Çok mutlu oldum. Sevdiklerim için trafik kurallarına uyacağım dedi.
     Uygulamayı takip eden Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya ise gazetecilere yaptığı açıklamada, çoğu sürücünün kısa yolculuklarda emniyet kemerinin bir işe yaramayacağını düşünerek takmadığını dile getirdi.
     Emniyet kemeri kullanımının en çok kısa mesafelerde gerektiğine işaret eden Sarıkaya, Sürücü emniyet kemeri kullanmıyorsa 30 kilometre hızla çarptığında bile ağır yaralanma riski çok fazla oluyor. Emniyet kemeri, kazalarda meydana gelebilecek yaralanmaları azaltabilen bir güvenlik aracıdır. Pek çok kazada emniyet kemeri kullanımı sayesinde insanların hayatının kurtulduğunu biliyoruz diye konuştu.
     Karanfil verme uygulamasının bir defaya mahsus olduğuna dikkati çeken Sarıkaya, bundan sonraki kontrollerde ceza kesileceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ceza yerine karanfil verdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER