Cezaevlerindeki açlık grevleri

Cezaevlerindeki açlık grevleri -Bayburtta açlık grevini sonlandıran 30 tutuklu ve hükümlüden 10u Bayburt Devlet Hastanesinde doktor kontrolünden geçirildi


BAYBURT (A.A) - Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevinde açlık grevini sonlandıran 30 tutuklu ve hükümlüden 10u Bayburt Devlet Hastanesinde doktor kontrolünden geçirildi.
     Bayburt Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hulki Aşır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevinde açlık grevine katılan 30 tutuklu ve hükümlüden tedaviyi kabul eden 10 kişinin, gerekli tedbirler alındıktan sonra kontrol amaçlı Bayburt Devlet Hastanesine getirildiğini belirtti.
     Tutuklu ve hükümlülerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Aşır, şunları söyledi:
     Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevinde 30 tutuklu ve hükümlü açlık grevindeydi. Kan tetkiklerini yaptırdık. Bu kişilerin refeeding sendromundan dolayı tetkikleri yapıldı. 3 hekimden oluşan bir komisyon kurduk. Bu komisyon dahiliye, nöroloji ve psikiyatri hekimlerinde oluşuyor. Bu hekimlerimiz kontrollerini yaptı. Muayene ve kontrollerde kişilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtmeleri üzerine bu tutuklu ve hükümlüler yenide cezaevine gönderildi.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Cezaevlerindeki açlık grevleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER