CHP Adana Milletvekili Özgümüşten ADSİADa ziyaret

CHP Adana Milletvekili Özgümüşten ADSİADa ziyaret


ADANA (A.A) - CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
     ADSİADtan yapılan açıklamaya göre, Kalkınma Ajanslarının çamura battığını savunan Özgümüş, ajansların kaynak israfına yol açtığını kaydetti.
     Kayseri Organize Sanayi Bölgesine bilgisayar hibe eden, Tarsusta tenisçilere para desteği veren ve Adana Büyükşehir Belediyesine 600 bin lira destek sunan Kalkınma Ajanslarının paraları boşa harcadığını iddia eden Özgümüş, Ajansların ekonomiye ve istihdama katkısı sıfırdır. Ajanslarla ilgili yasa tamamen çöpe atılmalı ve yeni bir yasa ile yola devam edilmelidir. Kalkınma Ajansları, sağa sola para dağıtmak yerine teknik konulara eğilmelidir. Bu konuları Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaza da anlattım. Sayın Bakan da yanlışların farkına vardı ifadelerini kullanıldı.
     Özgümüş, kentteki sivil toplum örgütlerinin ortaya çıkaracağı ve Adanalının yararına olacak projeleri destekleyeceğini, Mecliste Adana milletvekillerinin tümüyle bir araya geldiklerini ve aralarında hiçbir sorun olmadığını kaydetti.
     Ziyaret nedeniyle Özgümüşe teşekkür eden ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ise Adanalı sanayici ve iş insanlarının sorunlarını iyi bilen Özgümüşün Mecliste görev yapmasının önemine işaret etti.
     Adana ekonomisinde alınması gereken çok yol olduğunu belirten Sönmez, şöyle devam etti:
     Hoşgörü ve anlayış çerçevesinde Adanayı hak ettiği yere ulaştırmak durumundayız. Tüm milletvekillerimiz Adana iş dünyası ile aynı platformda buluşmalı ve Adana için yapılması gerekenleri masaya yatırmalı. Özellikle son dönemlerde yaşanan imar tartışması kentte moralleri bozuyor. Potansiyelimizi doğru kullanarak moral ve motivasyonumuzu artırıcı önlemler almalıyız. Adana ve Adanalı için ortak projeler geliştirebilmeliyiz.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber CHP Adana Milletvekili Özgümüşten ADSİADa ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER