CHP Antalya Milletvekili Sapan:

CHP Antalya Milletvekili Sapan: -"Tarım sektöründe üretimde ve pazarlamada planlama olmaması nedeniyle çiftçi zor durumda"


ANTALYA (A.A) - CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, tarım sektöründe üretimde ve pazarlamada planlama yapılmadığını ve bu nedenle çiftçilerin zor durumda olduğunu bildirdi.
     Sapan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede en fazla örtü altı sebze üretiminin yapıldığı Antalyada çiftçilerin durumunun içler acısı olduğunu bildirdi. Üretim ve pazarlama alanında devletin planlama yapmadığını savunan Sapan, üreticinin domatesi, salatalığı, biberi düşük fiyattan sattığını ancak büyük kentlerde tüketicinin bu ürünleri yüksek fiyattan satın aldığını belirtti.
     Üretici ile tüketicinin zararda olduğunu, sadece bazı aracıların para kazandığını ifade eden Sapan, "Tarım sektöründe üretimde ve pazarlamada planlama olmaması nedeniyle çiftçi zor durumda. Adeta tarım yok edilmeye çalışılıyor" dedi.
     Hayvancılıkta da ciddi sorunlar yaşandığını belirten Sapan, açıklamasına şöyle devam etti:
     "Çiftçinin 6 ile 7 bin liraya satın aldığı büyük baş hayvanının değeri bugün 2 bin 500 ile 3 bin liraya kadar inmiş durumda. Zarara dayanamayan üreticinin hayvanını elinden çıkarmaktan başka çaresi yok. Büyükbaş hayvanların değeri yarıya inerken nedense kasaptaki et fiyatları değişmiyor. Hatta artıyor."
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber CHP Antalya Milletvekili Sapan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER