CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran: -Bir takım hareketlerle Türkiye gündemini meşgul etmeyi doğru bulmuyoruz, çünkü bizim parti tüzüğümüz parti içerisinde nasıl hareket etmemiz gerektiğini ortaya koyuyor, partide eğer bu çerçeveye u


ORDU (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Bir takım hareketlerle Türkiye gündemini meşgul etmeyi doğru bulmuyoruz, çünkü bizim parti tüzüğümüz parti içerisinde nasıl hareket etmemiz gerektiğini ortaya koyuyor, partide eğer bu çerçeveye uymayan kişiler olursa parti yönetimi de bununla ilgili gereğini yapar dedi.
     Gölköy ilçesindeki bir cenazeye katılmak üzere Orduya gelen Oran, cenaze töreninin ardından partisinin il başkanlığını ziyaret ederek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Bir gazetecinin, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygünün, Pariste öldürülen terör örgütü üyesinin ailesine yaptığı taziye ziyaretini nasıl değerlendiriyorsunuz şeklindeki sorusu üzerine Oran, Türkiyenin çok zor bir süreçten geçtiğini söyledi.
     Gündemi meşgul etmeyi doğru bulmadıklarını ifade eden Oran, şöyle konuştu:
     Bir takım hareketlerle Türkiye gündemini meşgul etmeyi doğru bulmuyoruz, çünkü bizim parti tüzüğümüz parti içerisinde nasıl hareket etmemiz gerektiğini ortaya koyuyor, partide eğer bu çerçeveye uymayan kişiler olursa parti yönetimi de bununla ilgili gereğini yapar. 90 yıllık bir partiyiz, bizim tüzüğümüz var, bir parti hukukumuz var, parti programımız var. Türkiyenin çok önemli sorunları varken, Başbakan bunlarla gündem değiştirmeye çalışmasın. İyi yönetilemeyen bir Türkiye var. Başbakan da ana muhalefet partisinin iç işlerine karışmamalı. CHP olarak bizim çerçevemiz bellidir, dolayısıyla partinin kurumsal kimliği, kurulları ve kuralları gerekli müdahalede bulunur.
     Oran, ayrıca CHP olarak Türkiyenin sorunlarını çözmeye talip olduklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu - Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER