CHP Hendek İlçe Başkanı Karakadı:

CHP Hendek İlçe Başkanı Karakadı: Çamlıca Beldesinde bin 219 seçmen oy kullandı ve bin 210 seçmen Belde Belediyesinin kapanmaması yönünde oy kullandı


SAKARYA (A.A) - CHP Hendek İlçe Başkanı Selami Karakadı, Çamlıca Beldesinde bin 210 seçmenin Belde Belediyesinin kapanmaması yönünde oy kullandığını bildirdi.
     Karakadı, Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısı ile belde belediyelerinin kapanmasına ilişkin olarak yaptıkları referandumda, vatandaşların belde belediyelerinin kapanmaması yönünde oy kullandığını aktardı.
     CHP Sakarya İl Başkanlığı olarak kent genelinde bu konuda bir referandum düzenlediklerini belirten Karakadı, Çamlıca belediye olmaya kendi iradesi ile karar vermişti. Ancak bugün AKP hükümeti yeni hazırladığı belediyeler kanunu ile belde belediyelerini halkın fikrini alma gereği duymadan kapatıyor dedi.
     Karakadı, bu yasa tasarının yanlış olduğunu savunarak, şunları kaydetti:
     CHP demokrasinin gereği olarak koynu halka taşıdı. Çamlıca halkı duyarlığını gösterdi. Yaklaşık yüzde 61 oranında bir katılımla Çamlıca Beldesinde bin 219 seçmen oy kullandı ve bin 210 seçmen Belde Belediyesinin kapanmaması yönünde oy kullandı.
    
     Muhabir: Ahmet Çileci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber CHP Hendek İlçe Başkanı Karakadı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER