AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık:

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık: Büyükşehir, Malatyaya AK Parti iktidarının en önemli hediyelerinden biri olacak


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir, Malatyaya AK Parti iktidarının en önemli hediyelerinden biri olacak dedi.
     Çalık, AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam ve Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ile Kayısı Kenti Muhtarlar Derneğini ziyaret etti. Büyükşehir Yasası ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısının yasalaşmasıyla Malatyanın da büyükşehir olacak iller arasında yer alacağını hatırlatan Çalık, milletvekili seçildikleri andan itibaren, Malatyanın büyükşehir olmasıyla ilgili yoğun talepte bulunduklarını anlattı.
     Bu konuda başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Çalık, Malatyanın büyükşehir olması rahmetli Turgut Özalın rüyasıydı. Gündeme getirdiğimizde de herkes Yine ağzı olan konuşuyor, milletvekilleri de konuşuyor demişti. Büyükşehir yine rüya diye bize sitem ediyorlardı. Ama biz her zaman olduğu gibi sözümüzün arkasında durduk diye konuştu.
     14 milletvekilinin meclise 13 ilin büyükşehir olmasıyla ilgili kanun teklifi sunduğunu anımsatan Çalık, Bizim kanun teklifimiz Büyükşehir Yasası ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı ile birleştirilerek görüşülecek. Büyükşehir, Malatyaya AK Parti iktidarının en önemli hediyelerinden biri olacak dedi.
     Muhtarlara söz konusu yasa tasarısı hakkında bilgi veren Çalık, Köylerin mahalleye çevrilmesi, köy tüzel kişiliğinin kaybı anlamına gelmiyor. Şunu bilmenizi isterim ki; büyükşehire gelen bütçeden köylerimiz pay alamıyordu. Mahalle olduğu andan itibaren büyükşehire gelen pay, mahallerimize ve köylerimize de yansıyacak. Köylerimizin orman ve mera hakları korunacak. 5 yıl boyunca köylerimizden hiçbir vergi ve harç alınmayacak. Su bedeli de o sınırlar içerisindeki en düşük su tarifesinin 4te birini geçemeyecek ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER