Çiftçi, oraktan vazgeçemiyor

Çiftçi, oraktan vazgeçemiyor -Gelişen teknolojiyle tarımsal faaliyetlerde önemli kolaylıklar sağlanabilirken, üreticiler sarp arazilerdeki ekinleri için halen ilk tarım aletlerinden "orak"ı kullanıyor


MERSİN (A.A) - Gelişen teknolojiyle tarımsal faaliyetlerde önemli kolaylıklar sağlanabilirken üreticiler sarp arazilerdeki ekinleri için halen ilk tarım aletlerinden "orak"ı kullanıyor.
     Tarım alanında teknoloji hızla gelişse de halen kırsal kesimlerde makinelerin giremediği sarp arazilerde, arpa ve buğdaylar yine yüzlerce yıl önceki gibi insan eliyle hasat edilmeye devam ediyor. Orakla arpa ve buğday biçme işleminde ise erkeklerin yanında kadınlar da çalışıyor.
     Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylülerin kırsal kesimlerdeki küçük ve sarp arazilerine kendi ihtiyaçlarını karşılayacak kadar buğday ve genellikle de hayvan yemi olarak kullandıkları arpa ekimi yaptığını söyledi.
     Biçerdöverlerin girdiği ovadaki binlerce dönüm buğdayın kısa sürede hasat edilmesine karşın, kırsal kesimlerde orakla yapılan hasadın daha uzun sürdüğünü ifade eden Can, ilk tarım aletlerinden olan orakın uzun yıllar daha Türk çiftçinin elinden düşmeyeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Çiftçi, oraktan vazgeçemiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER