Çiftçiler afetten korunma ve bereket duasına

Çiftçiler afetten korunma ve bereket duasına çıktı -Amasyada çiftçiler, sezonun bereketli geçmesi ve afetlerden korunmak için kurban kesip dua etti


AMASYA (A.A) - Amasyada çiftçiler, sezonun bereketli geçmesi ve afetlerden korunmak için kurban kesip dua etti.
     Amasya Ziraat Odasına bağlı çiftçiler, Karasenir Mahallesinde yer alan Serçoban Evliyası Türbesinde afetten korunma ve bereket duasına çıktı.
     Vali Abdil Celil Öz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen ve protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda köy muhtarı ve çiftçinin katıldığı programda duayı, Müftü Yardımcısı Adem Aygül yaptırdı.
     Programda konuşan Vali Öz, çiftçilere bol mahsullü bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu.
     Amasyanın bereketli topraklara sahip olduğunu belirten Öz, Nimetlere şükretmek bizim inancımızın bir gereği. Bereketli bir memlekette yaşıyoruz. Allah afetlerden korusun, bereketini versin. Bol kazançlar versin dedi.
     Belediye Başkanı Özdemir ise kuraklık ve afetten korunmak için dua ettiklerini belirterek, İnşallah bu dualarla çiftçimizin yüzü gülecek diye konuştu.
     Amasya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baş ise afetlerden korunmak, mahsulün bereketli olması ve çiftçinin yüzünün gülmesi için bu programı organize ettiklerini kaydetti.
     Konuşmaların ardından davetlilere dev kazanlarda pişirilen kavurma ve pilav ikram edildi.
     (FMK-ORH-RİN)
<< Önceki Haber Çiftçiler afetten korunma ve bereket duasına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER