Çilek üreticisi fidesini kendisi üretti

Çilek üreticisi fidesini kendisi üretti


MERSİN (A.A) - Silifke İlçesine bağlı Burunucu köyünde çilek üreticisi ve aynı zamanda Köy Muhtarı olan Ali Şahin, bu yıl ilk defa kendi ürettiği çilek fidesinden başarılı bir şekilde sonuç almayı hedefliyor.
     Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Burunucu köyünde 15 yıldır çilek üretimi yaptığını, ova köylerdeki diğer çilek üreticilerine örnek çalışmalar yapmaya çalıştığını kaydetti.
     Geçen yıl çilek fidelerinin bozuk çıkmasından dolayı birçok çilek üreticisinin mağdur olduğunu ifade eden Şahin, bu yıl kendi ürettiği çilek fidelerini toprakla buluşturduğunu belirtti.
     Silifke ilçesinin Türkiyenin önemli çilek üretim merkezi olduğunu hatırlatan Şahin, şöyle devam etti:
     Üreticiler her yıl çilek fidelerini değişik firmalardan satın alıyorlar. Tabi ki bu işlemi yaparken de bazı firmaların çilek fideleri sağlam, bazılarının ise bozuk çıkma ihtimali var. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda birçok üretici, fidelerinin bozuk çıkmasından dolayı mağdur oldu. Bende kendi özveri ve girişimlerimle kendi fidemi kendim nasıl üretebilirim onun hesabını yaptım. Geçen yıl üretim gerçekleştirdiğim çilek fidelerimin kök ve göbek kısmından çoğaltma yöntemiyle yaklaşık 10 dönümlük tarlama ayrı bir ekim gerçekleştirdim.
     Yaklaşık 20 gün önce toprakla buluşturduğu çilek fidelerinin, bugün verimli ve kaliteli bir şekilde gelişme gösterdiğini anlatan Şahin, Kısa zaman içerisinde birinci meyve çiçeklerini de açacaktır. Kendi ürettiğim fidelerden kaliteli ürün alırsan diğer üreticilerimize de bu örnek olacaktır dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Çilek üreticisi fidesini kendisi üretti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER