Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlama

Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlama -Gözaltına alınan 5 zanlı, ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, tasarlayarak ve bomba ile 17 kişiyi öldürmek, patlayıcı madde bulundurmak suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye se


ADANA (A.A) - Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlamayla ilgili olarak gözaltına alınan 5 zanlının ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, tasarlayarak ve bomba ile 17 kişiyi öldürmek, patlayıcı madde bulundurmak suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildiği bildirildi.
     Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili ve Basın Sözcüsü Ahmet Akkaya, yaptığı yazılı açıklamada, Terörle Mücadele Kanununun 10. maddesiyle yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince, Hatayın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Kara Hudut Kapısı ara bölge içerisinde park halinde bırakılan bomba yüklü otomobilin patlaması sonucu 17 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını hatırlattı.
     Soruşturma kapsamında bomba yüklü aracı olay yerine getiren şahıslar ile bunlarla bağlantılı olduğu tespit edilen 8 kişinin gözaltına alındığını belirten Akkaya, bu zanlılardan 3ünün emniyet müdürlüğünde ifadelerinin alınmasından sonra salıverildiğini bildirdi.
     5 zanlının da tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiğini kaydeden Akkaya, şu bilgileri verdi:
     Bomba yüklü aracı olay yerine getiren Suriye uyruklu Y.B, Z.Ş (kadın) ve Y.Bnin ağabeyi olan patlama sırasında olay yerinde bulunan A.B. ile bu kişilerle irtibatlı oldukları tespit edilen Suriye uyruklu İ.Z ile Türk uyruklu R.B, Adana Cumhuriyet Başsavcılığına getirildi. Başsavcılıkta ifadelerinin alınmasından sonra yukarda belirtilen 5 kişi, ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, tasarlayarak ve bomba ile 17 kişiyi öldürmek, patlayıcı madde bulundurmak, suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişlerdir.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER