Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlama

Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlama -Mahkemeye sevk edilen 5 zanlı, ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, tasarlayarak ve bomba ile 17 kişiyi öldürmek, patlayıcı madde bulundurmak suçlamasıyla tutuklandı


ADANA (A.A) - Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlamayla ilgili olarak mahkemeye sevk edilen 5 zanlının, ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, tasarlayarak ve bomba ile 17 kişiyi öldürmek, patlayıcı madde bulundurmak suçlarından tutuklandığı bildirildi.
     Terörle Mücadele Kanununun 10. maddesiyle yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince Hatayın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Kara Hudut Kapısı ara bölge içerisinde park halinde bırakılan bomba yüklü otomobilin patlaması sonucu 17 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 zanlı, sevk edildikleri mahkemede ifade verdi.
     Bomba yüklü aracı olay yerine getirdiği iddia edilen Suriye uyruklu Y.B. ve Z.Ş. (kadın) ile patlama sırasında olay yerinde bulunan Y.Bnin ağabeyi A.B. ile bu kişilerle irtibatlı oldukları tespit edilen Suriye uyruklu İ.Z ve Türk uyruklu R.B, mahkemedeki ifadelerinin ardından ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, tasarlayarak ve bomba ile 17 kişiyi öldürmek, patlayıcı madde bulundurmak suçlarından tutuklandı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER