Çin heyetinin Denizli ziyareti

Çin heyetinin Denizli ziyareti -Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Dışişleri Komite üyeleri, Vali Demiri ziyaret etti


DENİZLİ (A.A) - TBMMnin davetlisi olarak Türkiyeye gelen Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Dışişleri Komite üyeleri, Denizli Valisi Abdülkadir Demiri ziyaret etti.
     Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Gong Xiaosheng, Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Dışişleri Komitesi Başkanı Li Zhaoxing ve komite üyelerinin gerçekleştirdiği ziyarete, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da katıldı.
     Ziyarette konuşan Vali Demir, Pamukkale ve Karahayıttaki otellere çok sayıda Çinli turistin geldiğini söyledi.
     Bu yıl Çinli tur firmalarının da Denizliye ziyarete geldiğini belirten Demir, Çinli tur firmaları ile Denizliye önümüzdeki yıllarda daha fazla turist getirilmesi adına görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Tabii onlarla görüşmelerimizi sürdürürken de Pamukkale ve Karahayıtta yaptığımız çalışmalar ile gelecek turistlere daha kaliteli hizmet verecek bir alan oluşturmaya çalışıyoruz dedi.
     Denizlinin tekstil sektöründeki gücüne dikkat çeken Demir, geçen hafta Hong Kongda faaliyet gösteren Çinli bir firmanın Denizlide iplik üretmek için yer talebinde bulunduğunu, görüşmelerin çok olumlu geçtiğini dile getirdi.
     Bakır kablo için tel üretimi, traverten ve mermer sanayisinin de Denizli sanayisi ve ekonomisinde önemli yer edindiğini vurgulayan Demir, Denizli traverteni ve mermer ürünlerine yurt dışından çok büyük talepler oluyor. Bunların yanında Denizlide dünyanın en ucuz, yenilenebilir, çevreci ve zengin jeotermal kaynakları var. Termal enerji, termal tarım ve termal turizm çalışmalarımız artarak devam etmektedir dedi.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu / Tolga Albay
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Çin heyetinin Denizli ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER