Çipli damacanaya sektörden destek

Çipli damacanaya sektörden destek -Sağlık Bakanlığının ambalajlı suların denetimiyle ilgili getirdiği damacana suların elektronik takibi ve diğer uygulamalara, ambalajlı su sektöründen tam destek geldi -Ambalajlı Su Üreticiler


KONYA (A.A) - Mümin Altaş - Sağlık Bakanlığının yeni düzenlemeyle birlikte getirdiği damacana suların elektronik takibi ve diğer uygulamalara ambalajlı su sektöründen destek geldi.
     Ambalajlı Su Üreticileri Derneği Başkanı İsmail Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının sektörün de görüşlerini alarak İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelikte değişiklik yaptığını anımsattı.
     Yönetmelik değişmeden önce de ambalajlı su sektörünün bakanlık tarafından ciddi denetimlere tabi tutulduğunu ifade eden Özdemir, bundan sonraki süreçte denetimlerin daha da etkin hale geleceğini dile getirdi.
     Özdemir, vatandaşın parasıyla aldığı suyu artık daha güvenli tüketeceğini belirterek, şunları kaydetti:
     Her sektörde olduğu gibi ambalajlı su sektöründe de birtakım sorunlar oluyordu. Yeni düzenlemelerle bunların önüne geçilmiş olacak. Bu sadece tüketici için değil, sektörün gelişimi için de bir şans. Yönetmelikte yer alan sistemlerin kurulması, tesislerin altyapılarının hazırlanması için belli bir süreç gerekiyor. Damacanaların elektronik takibi için 3 yıl gibi bir geçiş süreci belirlendi. Ülkedeki tüm işletmeler belirlenen sürede bu sistemi uygulayacak pozisyona gelecek. Düzenlemelerin ambalajlı kaliteli su tüketimini artıracağı kanaatindeyiz.
    
     -Fiyatlarda sembolik artışlar olabilir-
    
     Damacanaların elektronik takip sisteminin yanı sıra, rutin kaynak analizleri ve satış yerleriyle ilgili önemli düzenlemeler de yapıldığını anımsatan Özdemir, teknolojiden bahsedildiğinde vatandaşın aklına hemen fiyat artışının geldiğine işaret etti.
     Yapılacak düzenlemelerin önemli ek maliyetler getireceğine dikkati çeken Özdemir, Su sektörü küçük kar marjlarıyla çalışan, yoğun rekabetin olduğu bir sektördür. Elbette teknolojinin ve daha kaliteli hizmetin olduğu yerde maliyetler artacak. Ama tüketicimiz rahat olsun. Fiyatlarda sembolik bir artış olabilir diye konuştu.
     Özdemir, vatandaşa yüzde 100 hijyenik ve kaliteli su sunmak için her türlü girişimi desteklediklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Çipli damacanaya sektörden destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER