Cizrede terör örgütüne yönelik operasyon

Cizrede terör örgütüne yönelik operasyon -Yakalanan İran asıllı 1 terörist ile bu teröriste yardım ve yataklık ettikleri belirtilen 11 kişi tutuklandı


ŞIRNAK (A.A) - Cizre ilçesinde, terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan İran asıllı 1 terörist ile bu teröriste yardım ve yataklık ettikleri belirtilen 11 kişi tutuklandı.
     AA muhabirinin Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 1 Mayıs 2012 tarihinde, bir ihbar üzerine Dicle Mahallesi eski hastane mevkisindeki bir eve operasyon düzenleyen polis ekipleri, İran asıllı Aris kod adlı Hiris Menberi ile bu teröriste yardım ve yataklık ettikleri belirtilen Ahmet D, Abdulbaki T, Serhat A, Mehmet Emin Z, Rahmete D, Rezzan A, Serdar K, Rıdvan T, Sıdık A, Songül K, Emrah A. ve Abdullah İyi gözaltına aldı.
     Operasyonda, teröriste ait kalaşnikof silah, 2 el bombası, tabanca ve bol miktarda mermi ele geçirildi.
    
     -Polis memurunun şehit edilmesi eylemine katılmış-
    
     Teröristin polise verdiği ifadede, Cizrede 20 Marttaki izinsiz Nevruz kutlamaları sırasında polis memurları Ahmet Toprakoğlunun şehit edilmesi ve Cihangir Atanın yaralanması eylemi ile Aktütün Karakoluna yapılan saldırıya katıldığını itiraf ettiği belirtildi.
     Sorgulamalarının ardından adli makamlara sevk edilen İranlı terörist ile 11 kişi tutuklandı, gözaltına alınanlardan Abdulbaki T. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     (YEL-NUR-İC)
<< Önceki Haber Cizrede terör örgütüne yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER