Cizre Belediyesi eski başkanı Atakın tahliye

Cizre Belediyesi eski başkanı Atakın tahliye edilmesi -Kayıp yakınları Atakın tahliye edilmesine tepki gösterdi


ŞIRNAK (A.A) - Cizre ilçesinde her hafta Cizre Lisesi önünde oturma eylemi yapan kayıp yakınları, 1993-1995 yılları arasında işlenen 52 faili meçhul cinayetle ilgili yargılanan eski belediye başkanı Kamil Atakın tahliye edilmesine tepki gösterdi.
     Orhan Doğan Caddesi Cizre Lisesi önünde oturma eylemi yapan kayıp yakınları adına konuşan avukat Veysel Vesek, 21 Ocak 2011 tarihinde oturma eylemine başlayan kayıp yakınlarının yakınlarına ait kaybolan cesetlerinin hesabını sormak istediklerini, fakat geçen uzun süreye ve açılan birkaç davaya rağmen Türkiyede işlenen faili meçhul cinayetler ve kaybedilen insanların akıbeti hesabının halen sorulmadığını belirtti.
     Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan Temizöz Davası duruşmasında bir tarih yaşandığını ve Atakın tahliye edildiğini kaydeden Vesek, tahliye edilmesi için herhangi bir somut gerekçe olmadığını, bugüne kadar yapılan 39 duruşmada müvekkillerin ve tanıkların ortaya koyduğu somut deliller kesin olduğunu aktardı.
     Türkiyenin geçmişle yüzleşemediğini savunan Vesek, Türkiyede halen onlarca toplu mezar ve faili meçhul cinayetlere kurban giden insanların akıbetleri belli olmadığı gibi kimlikleri bile tespit edilmedi diye konuştu.
     Daha sonra kayıp yakınları 5 dakikalık oturma eyleminden sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Abidin Yel / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Cizre Belediyesi eski başkanı Atakın tahliye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER