Çocuklar hamle yaptı

Çocuklar hamle yaptı -Yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar Türkiye Satranç Şampiyonasında yarıştı -Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Kaya: Sporun bütün dallarında faaliyetlerimizin artarak devam etmesini planlıyoruz


ANKARA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün organizasyonu ve Türkiye Satranç Federasyonunun katkılarıyla düzenlenen 1. Türkiye Satranç Şampiyonasında yetiştirme yurdunda kalan çocuklar yarıştı.
     Satranç Federasyonu Nevzat Süer Salonundaki müsabakalara, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunan 29 ilden 58 öğrenci katıldı.
     Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, 7-12 yaş aralığındaki çocukların karşılaştığı şampiyonanın açılışında, çocuk ve gençlerin sağlıklı ve disiplinli bir şekilde gelişim göstermelerine ve o ilin sosyal tarihsel dokusu hakkında bilgi sahibi olmalarına katkıda bulunmak amacıyla çeşitli aktiviteler organize ettiklerini söyledi.
     Şampiyonaların, gelecek günlerde diğer yaş gruplarını da kapsayacak şekilde genişletileceğini kaydeden Kaya, sporu bir yaşam kültürü haline dönüştürmeyi hedeflediklerini bildirdi.
     Sporun sadece sosyalleşme ya da kültürel birikime katkı sağlamadığına dikkati çeken Kaya, Spor aynı zamanda çok önemli bir diplomasi. Bu noktada sporun bütün dallarında faaliyetlerimizin artarak devam etmesini planlıyoruz dedi.
     Kaya, desteklerinden dolayı Satranç Federasyonuna teşekkür etti.
     Günboyu sürecek şampiyonanın ardından çocuklar, başkentin tarihi ve kültürel mekanlarını da gezecek.
    
     Muhabir: Şenay Ünal
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Çocuklar hamle yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER