ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Türk Kahramanı İbad Hüseyinlinin gözünden Karabağ Savaşı konferansı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğrenci Konseyi, Türk Kahramanı İbad Hüseyinlinin Gözünden Karabağ Savaşı konferansı düzenledi.
     ÇOMÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, konferansa onur konuğu olarak katılan Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinli, yaptığı konuşmada, bütün Türk devletlerinin yapılan zulümler karşısında birlikte hareket etmesi gerektiğini bildirdi.
     Ermenilerin yaptıkları zulme karşı Azerbaycanın onurlu mücadele ettiğini ve Dağlık Karabağ Bölgesinde olan olayların, Azerbaycan Türklerine yapılan bir soykırım olduğunu öne süren Hüseyinli, o günlerde Ermenistanın, arkasındaki devletlerden silah ve para olarak çok büyük destek aldığını, Azerbaycanın ise kasıtlı olarak silahsızlaştırıldığını ve yalnız bırakılmaya çalışıldığını ifade etti.
     Hüseyinli, Savaşın başında biz sopalar ile savaştık dedi.
     Atilla Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Güleşen Behbud da 1988 yılında başlayan Karabağ Savaşında Azerbaycanın yokluk içinde mücadele ettiğini ve kahramanları sayesinde onurunu koruduğunu belirterek, İbad Hüseyinlinin de bunun canlı tanığı olduğunu dile getirdi.
     ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gülendamında katıldığı konferansın sonunda Bayramiç Meslek Yüksekokulu Müdürü Ali Karabayır, Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Palaz ve ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Evren Tan, konuklarına çeşitli hediyeler verdi.
    
     -Gökçeada Belediye Başkanından Laçinere Ziyaret
    
     Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçineri makamında ziyaret etti.
     Atalay, Rektör Laçiner ile üniversitenin Gökçeadadaki faaliyetleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyarete, Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. H. Rıdvan Yurtseven de katıldı.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER