ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Çan MYOda seminer düzenlendi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine (ÇOMÜ) bağlı Çan Meslek Yüksekokulunda (MYO) seminer düzenlendi.
     Okulda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Çan Toplum Sağlığı Merkezi eğitimcilerinden Emine Akçalı ve Meryem Yanbıçak katıldı.
     Seminerin ilk bölümünde katılımcılara Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında bilgi verildi. Hastalığın bulaşmasına sebep olan kenenin nerelerde daha fazla bulunduğu, hastalıktan korunma yolları ile kişilerin tek başına keneyi vücutlarından nasıl çıkaracakları konusunda bilgilendirme yapıldı.
     İkinci bölümde ise dengeli beslenme, obezite, tütün kontrolü, fiziksel aktivite hakkında sunum yapıldı. Seminerin son bölümünde ise kanser türleri hakkında bilgi verilip, belirtiler ve risk unsurları anlatıldı.
    
     -BESYO Müdürü Cerrahoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilim Kuruluna atandı-
    
     ÇOMÜye bağlı Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından Türkiyede sporun yeniden yapılandırılması konusunda oluşturulan Spor Eğitimi ve Bilim Kuruluna atandı.
     Türkiyede federasyonlara bilimsel konularda danışmanlık yapmak, Spor Genel Müdürlüğüne yeni projeler sunmak, ülke sporunun olimpiyatlarda daha yüksek başarıya ulaşması yanısıra sporun kitlelere yayılması konularında görev yapmak amacıyla üniversitelerden istifade edilmesi kararının ardından 11 akademisyen görevlendirildi.
     ÇOMÜ BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cerrahoğlu da bu kurula davet edildi.
    
     -Trakya Üniversiteler Birliği toplantısı yapıldı-
    
     Trakya Üniversiteler Birliğinin 3üncü üst kurul toplantısı, Namık Kemal Üniversitesinde yapıldı.
     Toplantıda, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Selçuk Noğay bir araya geldi.
     Üniversiteler tarafından yapılan işbirliklerinin görüşülüp, karara varıldığı toplantıda, Trakya Üniversiteler Birliğinin yeni logosu belirlendi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER