ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Laçinere destek

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Laçinere destek -Bazı sivil toplum kuruluşları ve sendikalarca yarın düzenleneceği bildirilen ve Laçinerin istifaya davet edileceği programa üniversite çalışanları, öğrenci konseyi ve vatandaşlar tepki göste


ÇANAKKALE (A.A) - Bazı sivil toplum kuruluşları ve sendikalarca yarın düzenleneceği bildirilen ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçinerin istifaya davet edileceği programa, üniversite yönetimi, akademisyenler, çalışanlar ve öğrenci konseyi ve vatandaşlar tepki gösterdi.
     Rektörlük binası önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, dev Türk bayrağı ve pankart açıp tepkilerini dile getirdi. Grup, daha sonra Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudu.
     Öğretim Üyeleri adına basın açıklaması yapan Yrd. Doç. Dr. Harun Yıldız, ÇOMÜye karşı, geçmişteki rantını kaybetmiş bazı marjinal kişi ve gruplarca yapılan saldırıları nefretle kınadıklarını söyledi.
     ÇOMÜ ve Çanakkalenin sahipsiz olmadığını ifade eden Yıldız, Üniversitemize dönük ithamlar gerçekçi değildir. Hiçbir somut zemini yoktur. Birileri Çanakkale ve üniversitemizi karşı karşıya getirerek, kentimizi ve ÇOMÜyü 1970li yılların anarşi ortamına çekmek istemektedir. Kirli oyunun farkındayız. ÇOMÜlü öğretim elemanları olarak bu çirkin oyunları kınıyoruz dedi.
     Öğrenci Konseyi Başkanı Evren Tan ise Laçinerin bir kampanya doğrultusunda istifaya çağrıldığını ileri sürdü. Tan, şöyle konuştu:
     Unutmayalım ki sayın rektörümüz, üniversitemiz akademisyenlerinin oy çokluğuyla seçilmiştir. Üstelik öğrencilerin görüşüne başvurmadan sayın rektörümüzün istifasını istemek manidar bir harekettir. İstifa taleplerinin ve bu konudaki girişimlerin belirli ideolojik kavramlar ve terimler üzerinden, belirli ideolojik oluşumlar üzerinden yürüdüğü gözlenmektedir. Böyle bir girişimin üniversitemizde okuyan arkadaşlarımızın daha çok kutuplaşmasına, tahriklere kapılmasına ve kargaşa ortamı oluşmasına sebep olabileceğinden endişe etmekteyiz.
    
     Muhabir: Burak Akay / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Laçinere destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER